BACK TO
TOP
Business

Δεν πείθει πια τις χρηματαγορές η κάνναβη, υπό κατάρρευση η βιομηχανία

Σε δεύτερη ή σε ακόμη χειρότερη μοίρα έρχεται η βιομηχανία της κάνναβης, για την οποία “στα χρόνια του κορωνοϊού” οι επενδυτές και οι διεθνείς χρηματαγορές φαίνεται ότι έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους.

cannabis-testing-labs-consider-lims

39
0

Το αυστηρό κανονιστικό περιβάλλον που λειτουργούσε ούτως ή άλλως ως τροχοπέδη στην άλλοτε ασυγκράτητη βιομηχανία, έρχεται να ενισχυθεί από τις όλο και λιγότερες ευκαιρίες χρηματοδότησης, φέρνοντας αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο αντιμέτωπες με την κατάρρευση.

Αν και οι πωλήσεις κάνναβης αυξήθηκαν εν μέσω μέτρων περιορισμού και καραντίνας, παρέχοντας μια σπάνια αναζωπύρωση για τον κλάδο, υπάρχουν ήδη σημάδια ότι η αρχική αυτή ώθηση αρχίζει να υποχωρεί, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι εταιρείες του κλάδου ολοκλήρωσαν δύο αυξήσεις κεφαλαίου αξίας μόλις 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων την εβδομάδα που έληξε στις 27 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία της Viridian Capital Advisors. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο δραστηριότητας φέτος. Συγκριτικά, την ίδια περίοδο το 2019, πραγματοποιήθηκαν 17 αυξήσεις κεφαλαίου αξίας 169 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έλλειψη χρηματοδότησης αρχίζει να επηρεάζει τις πιο αδύναμες εταιρείες. Την περασμένη εβδομάδα, οι CannTrust Holdings Inc. και η James E. Wagner Cultivation Corp. υπέβαλαν αίτηση για προστασία από την πτώχευση στον Καναδά. Για την CannTrust, ήταν το τέλος μιας ιστορίας διάρκειας εννέα μηνών, κατά την οποία οι ρυθμιστικές αρχές της χώρας ανακάλυψαν ότι καλλιεργούσε κάνναβη σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους με αποτέλεσα να της ανασταλεί η άδεια, ένα χτύπημα από το οποίο δεν κατάφερε να ανακάμψει.

''Οι επιπτώσεις της πανδημίας του Covid-19 έχουν επιδεινώσει τις ήδη δύσκολες περιστάσεις'', αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, ''καθιστώντας ακόμα πιο δύσκολη το έργο για την CannTrust να προσελκύσει νέα χρηματοδότηση ή στρατηγικό εταίρο''.

Υπάρχουν και άλλα σημάδια για το πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος, ακόμη και σε σχετικά υγιείς εταιρείες.

Η Cronos Group Inc., η οποία έχει συγκεντρώσει πολλά κεφάλαια χάρη σε μια μεγάλη επένδυση από ​​την Altria Group Inc., καθυστέρησε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το τέταρτο τρίμηνο και επαναπροσδιόρισε τα οικονομικά  στοιχεία της για τα τρία προηγούμενα τρίμηνα εξαιτίας ζητημάτων με τον τρόπο με τον οποίο ανέφερε συγκεκριμένες αγορές της. Τα χαμηλά έσοδα της εταιρείας στο τρίμηνο - μόλις 7,3 εκατομμύρια δολάρια - ώθησαν τουλάχιστον τρεις αναλυτές να υποβαθμίσουν τη μετοχή της.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία