BACK TO
TOP
Business

Μεγάλη συμμαχία ευρωπαϊκών κολοσσών τηλεπικοινωνιών

Μια σημαντική συμφωνία για την ανάπτυξη Ανοικτών Δικτύων Ασύρματης Πρόσβασης (Open RAN) ως τεχνολογία επιλογής για μελλοντικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας προς όφελος των καταναλωτών και των εταιρικών πελατών σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσαν χθες οι 4 μεγαλύτεροι τηλεπικοινωνιακοί ευρωπαϊκοί όμιλοι Deutsche Telekom AG, Orange S.A., Telefonica S.A. και Vodafone.

businessdaily-tilepikoinonies-5g-kiniti-tilefonia

9
0

Η κίνησή τους αυτή σχετίζεται με την ανάγκη για μεγαλύτερο ανταγωνισμό στις υποδομές και επάρκεια στις σχετικές προμήθειες με δεδομένοότι σταδιακά ολοένα και περισσότεροι πάροχοι απομακρύνονται από τις κινεζικές εταιρείες. Μεταξύ των παρόχων υπηρεσιών φαίνεται να υπάρχει ακόμα και ανησυχία ότι οι πάροχοι υποδομών δικτύου δεν αρκούν για να καλύψουν τη ζήτηση.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία των 4 κολοσσών αποσκοπεί στο να διασφαλίσει ένα πλαίσιο για τη δημιουργία μιας διαλειτουργικής αγοράς για τα ανοικτά δίκτυα ασύρματης πρόσβασης και τη διαθεσιμότητα λύσεων για την έγκαιρη ανάπτυξή τους στην Ευρώπη.Με το μνημόνιο συμφωνίας (MoU) που υπέγραψαν και ανακοίνωσαν χθες οι τέσσερις πάροχοι εξέφρασαν τη δέσμευσή τους για την υλοποίηση και την ανάπτυξη λύσεων Open RAN που αξιοποιούν νέες ανοιχτές, εικονικοποιημένες αρχιτεκτονικές δικτύου, λογισμικό και εξοπλισμό για τη δημιουργία πιο ευέλικτων και ευπροσάρμοστων δικτύων κινητής τηλεφωνίας στην εποχή του 5G.

Οι τέσσερις πάροχοι θα συνεργαστούν με υφιστάμενους και νέους εταίρους οικοσυστημάτων, φορείς του κλάδου, όπως το O-RAN Allianc και το Telecom Infra Project (TIP), καθώς και με τους αρμόδιους για τη χάραξη της πολιτικής στην Ευρώπη, για να διασφαλίσουν ότι το Open RAN θα φτάσει γρήγορα να ανταγωνίζεται με ίσους όρους τις παραδοσιακές λύσεις στα δίκτυα ασύρματης πρόσβασης. Η πρωτοβουλία αποτελεί ορόσημο προς την κατεύθυνση ενός διευρυμένου και αναζωογονημένου οικοσυστήματος προμηθευτών και τη διαθεσιμότητα τεχνολογίας Open RAN σε επίπεδο παρόχων για την έγκαιρη εμπορική της ανάπτυξη στην Ευρώπη.
Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία