BACK TO
TOP
Διεθνή

Η Κίνα νομοθετεί για να αμβλύνει την εμπορική διένεξη με ΗΠΑ

Οι Κινέζοι νομοθέτες ενέκριναν έναν νόμο που μπορεί να βοηθήσει να μπει τέλος στον δαπανηρό δασμολογικό πόλεμο με την Ουάσιγκτον αποθαρρύνοντας τους αξιωματούχους να πιέσουν τις ξένες επιχειρήσεις να μοιραστούν την τεχνολογία τους.

xi-tziping

7
0

Το μέτρο είναι μέρος ενός επενδυτικού νόμου που έχει στόχο να αμβλύνει τα παράπονα των ΗΠΑ, της Ευρώπης και άλλων εμπορικών εταίρων ότι το σύστημα της Κίνας δυσχεραίνει τις ξένες εταιρείες παρά τις δεσμεύσεις του Πεκίνου να μεταχειρίζεται ίσα τους ανταγωνιστές του.

Σπάνια παραδίδεται νομοθετικό έργο στο Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο στο οποίο συγκεντρώνονται κάθε χρόνο περίπου 3.000 λαϊκοί αντιπρόσωποι. Αλλά οι ετήσιες εργασίες του, που είναι το πιο προβεβλημένο πολιτικό γεγονός του έτους, δίνει στην κυβέρνηση του Προέδρου Xi Jinping μια πλατφόρμα για να διαφημίσει αλλαγές που έχουν στόχο να τερματίσουν την επώδυνη μάχη με την Ουάσιγκτον που έχει διαταράξει το εμπόριο της σόγιας, του ιατρικού εξοπλισμού και άλλων αγαθών.

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν η κίνηση θα κατευνάσει τον Πρόεδρο Donald Trump ο οποίος «κήρυξε» τον εμπορικό πόλεμο με την επιβολή δασμών στις εισαγωγές κινεζικών προϊόντων ως απάντηση στις διαμαρτυρίες ότι το Πεκίνο κλέβει ή πιέζει τις εταιρείες να μοιραστούν την τεχνογνωσία τους.

Πηγή:capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία