BACK TO
TOP
Διεθνή

Στην Ευρώπη 5,5 εκατ. πρόσφυγες απειλεί ότι θα στείλει ο Ερντογάν

Επανήρθε με νέες απειλές ο Τούρκος πρόεδρος Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας το απόγευμα της Κυριακής στη Μαλάτεια

73db0f99-d7c0-4740-a5e1-99dc8e23f7bc_xl

9
0

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως μετέδωσε ο Σκαι είπε ότι θα ανοίξει τα τουρκικά σύνορα, και θα στείλει πάνω από… 5,5 εκατ. πρόσφυγες στην Ευρώπη αν δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του. 

«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ» ανέφερε.

Η νέα «κορώνα», του Τούρκου προέδρου έρχεται λίγη ώρα μετά την τοποθέτηση του Ελληνα πρωθυπουργού στη ΔΕΘ κατά τη συνέντευξη Τύπου που τον κάλεσε να σταματήσει την τακτική των απειλών και των τσαμπουκάδων

Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος πρόεδρος  είχε απειλήσει πάλι  ότι θα ανοίξει τα σύνορα προς την Ευρώπη για τους Σύρους πρόσφυγες, σημειώνοντας ότι η Άγκυρα δεν μπορεί να επωμιστεί μόνη της μια ακόμη ενδεχόμενη μεταναστευτική ροή από την Συρία.

Υπάρχει μια «νέα μεταναστευτική απειλή» από την συριακή επαρχία Ιντλίμπ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων, δήλωσε ο Ερντογάν, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Ένωση να χορηγήσει επαρκή οικονομική βοήθεια.

«Είτε θα μοιραστείτε αυτό το βάρος, είτε θα ανοίξουμε τα σύνορα», προειδοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος, επαναλαμβάνοντας την κατηγορία ότι η ΕΕ δεν έχει ακόμη εκπληρώσει πλήρως τις υποσχέσεις της στην παροχή οικονομικής βοήθειας, με βάση τη συμφωνία Άγκυρας- Βρυξελλών του 2016.

Η Τουρκία έχει δαπανήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια για τους Σύρους πρόσφυγες, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ τόνισε ότι η βοήθεια της Ένωσης είναι «περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ».

«Θα πρέπει να ανησυχούμε εμείς για αυτό; Ας ανησυχήσουν εκείνοι αυτή τη φορά», είπε.

 

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία