BACK TO
TOP
Διεθνή

Έσχατη λύση ο πόλεμος με το Ιράν προειδοποιεί ο Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι διαθέτει «πολλές επιλογές» για να απαντήσει στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, την ευθύνη για τις οποίες η Ουάσιγκτον επιρρίπτει στην Τεχεράνη.

trumpwar

12
0

«Υπάρχουν πολλές επιλογές. Υπάρχει η έσχατη επιλογή και υπάρχουν και επιλογές πολύ μικρότερες από αυτό. Και θα δούμε.» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους από το Λος Άντζελες, αναφερόμενος σε μια πιθανή στρατιωτική απάντηση στο Ιράν. «Λέω ότι η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε... πόλεμο».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε επίσης ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης θα διευκρινιστούν «στις επόμενες 48 ώρες», λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε «σημαντική» αύξηση των κυρώσεων στο Twitter.

Πομπέο: Πράξη πολέμου η επίθεση στην Aramco

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη, κατά την άφιξή του στη Τζέντα, ότι οι επιθέσεις με drones στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Aramco στη Σαουδική Αραβία, ήταν μια «πράξη πολέμου» εναντίον της συγκεκριμένης, που προέρχεται από το Ιράν, και όχι από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συγκέντρωσε η Ουάσινγκτον, τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την επίθεση δεν θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί στην κατοχή των Χούτι, πρόσθεσε ο Πομπέο.

Η Τεχεράνη έθεσε σε κίνδυνο την παγκόσμια αγορά πετρελαίου με τις επιθέσεις, ανέφερε ο κορυφαίος διπλωμάτης της Αμερικής, γι' αυτό και οι ΗΠΑ συζήτησαν για την ανάπτυξη ενός συνασπισμού εναντίον του Ιράν με Ευρωπαίους συμμάχους, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τους Σαουδάραβες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία