BACK TO
TOP
Διεθνή

Πιστό στον Τραμπ δείχνει να είναι το εκλογικό σώμα των Αμερικανών αγροτών

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μπαίνει στην εκλογική περίοδο με ένα κρίσιμο κομμάτι της βάσης του σε μεγάλο βαθμό άθικτο, κρίνοντας από την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν την περασμένη Κυριακή οι αγρότες στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Αμερικανών Αγροτών.

odonalddtruamp

10
0

Στο Ώστιν του Τέξας, ο Τράμπ μίλησε για τις πολιτικές του για το εμπόριο και παραδέχτηκε τις δυσκολίες που επεφύλαξαν για τα οικονομικά των Αμερικανών παραγωγών οι εντάσεις που προκάλεσε στο διεθνές εμπόριο αλλά και άλλες πολιτικές που αφορούν στα βιοκαύσιμα.

 Ωστόσο οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, στην ετήσια εκδήλωση τους, επαίνεσαν τον πρόεδρό τους κάνοντας ειδική μνεία στις προσπάθειές του να μειώσει τους κανονισμούς της κυβέρνησης Ομπάμα για τα φυτοφάρμακα και τη ρύπανση των υδάτων, αναφέρουν οι Renuka Rayasam και Catherine Boudreau του POLITICO. Είπαν επίσης ότι ο πρόεδρος Τραμπ  υλοποιεί την εμπορική του ατζέντα, παρά τον οικονομικό άχθος που προκύπτει από τα αντίποινα έναντι των γεωργικών αγαθών των ΗΠΑ.

Ένας αγρότης από το Τενεσί, ο Μπεν Μουρ, δήλωσε ότι ο Τραμπ «μας διαβεβαίωνε τα τελευταία τρία χρόνια ότι ήξερε τι κάνει και είναι προφανές με την τελική υπογραφή του τι έκανε» αναφερόμενος στη φρεσκουπογεγραμμένη «πρώτη φάση» της συμφωνίας με την Κίνα. Υπενθυμίζεται ότι αυτή η «μερική» εμπορική συμφωνία αναμένεται να εγγυηθεί εξαγωγές που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή των ΗΠΑ στην Κίνα για τα επόμενα δύο χρόνια.

Καλή εποχή, κακές στιγμές

Η πρόσφατη περιχαρής υποδοχή έρχεται μετά από μια βάναυση χρονιά για τους αγρότες, όχι μόνο λόγω της αναταραχής στο εμπόριο. Το 2019 περιελάμβανε ιστορικές καιρικές προκλήσεις που οδήγησαν σε ιστορικές καθυστερήσεις φύτευσης, αύξηση των χρεών των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και άλλες αυξανόμενες ενδείξεις οικονομικής πίεσης στον τομέα της γεωργίας.

Οι περισσότεροι οπαδοί του Τραμπ στην εκδήλωση έκαναν με χαρά τα στραβά μάτια στα ατοπήματα της κυβέρνησης, βλέποντας πέρα από, ενώ αρκετοί δήλωσαν ότι είναι επιφυλακτικοί από την τρέχουσα γκάμα των Δημοκρατικών προεδρικών υποψηφίων.

«Δεν βλέπουμε τίποτα άλλο από τον Donald Trump», δήλωσε ο Donald Vogler, ένας καλλιεργητής βάμβακος από το Lamesa του Τέξας. «Το προσωπικό μου εισόδημα είναι δευτερεύον της εθνικής μου υπερηφάνειας και της πίστης στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία