BACK TO
TOP
Διεθνή

Ένεση 800 δισ. δολαρίων στην οικονομία των ΗΠΑ εξετάζει ο Λευκός Οίκος

Πακέτο διάσωσης 800 δισ. δολαρίων στην οικονομία των ΗΠΑ εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση όσο η πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζει να βάζει σημαντικά εμπόδια στις οικονομικές δραστηριότητες εντός και εκτός συνόρων.

meh

35
0

Από φοροελαφρύνσεις και διευκολύνσεις δανείων μέχρι άμεσες ενισχύσεις σε αεροπορικές εταιρείες, ξενοδοχεία και άλλες βιομηχανίες που επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης περιλαμβάνει η ένεση του Τραμπ κατά των επιπτώσεων του κορωνοϊού στην αμερικανική οικονομία.

Στόχος, η εξασφάλιση ρευστότητας όσο οι εταιρείες των ΗΠΑ πατάνε το κουμπί της παύσης, προκειμένου να αποφευχθεί μια περαιτέρω διασπορά της ασθένειας. Οι φόβοι για τον κορονοϊό οδήγησαν σε ιστορική πτώση στο αμερικανικό χρηματιστήριο, έκλεισαν σύνορα και προκαλούν αναταραχή στην καθημερινή ζωή ανά τον κόσμο, καθώς κυβερνήσεις λαμβάνουν ολοένα και δραστικότερα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι χρηματαγορές πέρασαν την Δευτέρα 16 Μαρτίου τη χειρότερη ημέρα τους εδώ και 30 χρόνια παρά τις έκτακτες ενέργειες από κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως για την αποτροπή μιας ύφεσης, με τα αμερικανικά χρηματιστήρια να σημειώνουν πτώση 12% με 13%, «διαγράφοντας» τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξίες αγορών.
Μόλις έναν μήνα πριν, οι αγορές σημείωναν ύψη ρεκόρ, λόγω των εκτιμήσεων πως το ξέσπασμα σε μεγάλο βαθμό θα περιοριζόταν στην Κίνα και δεν θα προκαλούσε αναταραχή πέρα από αυτές που είχαν σημειωθεί με τα προηγούμενα ξεσπάσματα των Έμπολα,SARS και MERS. Πλέον υπάρχουν περισσότερα κρούσματα και θάνατοι εκτός της κινεζικής ενδοχώρας παρά εντός, με 180.000 κρούσματα παγκοσμίως και πάνω από 7.000 νεκρούς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία