BACK TO
TOP
Διεθνή

Παραιτείται ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμοί Εμπορίου, Roberto Azevedo, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραιτηθεί από τη θέση του πριν τη λήξη της θητείας του το 2021, μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο τέσσερις πηγές με γνώση του θέματος.

Roberto-Azevedo

28
0

Ο 62χρονος Βραζιλιάνος υπηρετεί ως γενικός διευθυντής του ΠΟΕ από τον Σεπτέμβριο του 2013 και η δεύτερη θητεία του ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017.

Εκπρόσωπος του ΠΟΕ δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ το πρακτορείο δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον Azevedo.

Η αποχώρησή του συμπίπτει με μια δύσκολη περίοδο για τον ΠΟΕ που προσπαθεί να αντιμετωπίσει μια σειρά συστημικών κρίσεων, πριν και από το ξέσπασμα της κρίσης της πανδημίας που σχεδόν διέλυσε το παγκόσμιο εμπόριο..

Η σταθερότητα του ΠΟΕ δέχθηκε μεγάλο πλήγμα πέρυσι, όταν οι ΗΟΑ ουσιαστικά παρέλυσαν το σύστημα επίλυσης διαφορών του οργανισμού μετά τον αποκλεισμό νέων διορισμών στο επταμελές πάνελ που δέχεται τις προσφυγές.

Ετσι, ουσιαστικά το δευτεροβάθμιο όργανο του ΠΟΕ δεν είναι πλέον σε θέση να εκδώσει αποφάσεις για μελλοντικές υποθέσεις από τις 11 Δεκεμβρίου επειδή δεν υπάρχουν αρκετά ενεργά μέλη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι πιθανό ένας από τους τέσσερις αναπληρωτές γενικούς διευθυντές του Azevedo να αναλάβει τη θέση προσωρινά, μέχρις ότου λήξει η θητεία του το επόμενο έτος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία