BACK TO
TOP
Διεθνή

Εμπάργκο Τραμπ στο μεγαλύτερο εκκοκκιστήριο της Κίνας

Μόλις ενάμισι μήνα πριν αποχωρήσει από τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις οικονομικές πιέσεις προς την Κίνα.

1440x810_cmsv2_53313bcd-26bd-5226-bce4-86d06127392b-4677252

12
0

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη η κυβέρνηση Τραμπ απαγόρευσε τις εισαγωγές βαμβακιού και προϊόντων βαμβακιού από την Xinjiang Production and Construction Corps, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς της Κίνας, με έδρα στην επαρχία Σιντσιάνγκ.

Σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση η Xinjiang Production and Construction Corps έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό ενώ φέρεται να χρησιμοποιεί κρατούμενους Μουσουλμάνους Ουιγούρους που υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία.

Πρόκειται για την τελευταία μιας σειρά ανάλογων κινήσεων στις οποίες έχει προχωρήσει τις τελευταίες εβδομάδες η κυβέρνηση Τραμπ, που λίγο πριν τη λήξη της θητείας της σκληραίνει τη στάση της έναντι της Κίνας, καθιστώντας πιο δύσκολο στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να χαλαρώσει τους δασμούς που έχουν επιβληθεί στην ασιατική χώρα, κάτι που πολλοί επενδυτές ήλπιζαν, προκειμένου να αμβλυνθεί η ένταση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.

 

Πηγή:capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία