Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Διεθνή

Έκτακτο πακέτο 1 δισ. για αποζημιώσεις σε Γάλλους αγρότες μετά από παγετό

Ταμείο στήριξης ύψους 1 δισ. ευρώ από το οποίο θα αποζημιωθούν οι Γάλλοι αγρότες για καταστροφές που έγιναν στις εκμεταλλεύσεις τους από κύμα παγετού που έπληξε τη χώρα λίγα 24ωρα πριν οι χαμηλές θερμοκρασίες εδραιωθούν και στην Ελλάδα.

-1x-1__1_

173
0

Συγκεκριμένα, μια παρατεταμένη περίοδος εξαιρετικά κρύου καιρού αυτόν τον μήνα είχε καταστροφικές επιπτώσεις στις γαλλικές εκμεταλλεύσεις που καλλιεργούν ανοιξιάτικες καλλιέργειες όπως οπωροφόρα δέντρα, ελαιοκράμβη και τεύτλα, με τους αμπελώνες να πλήττονται ιδιαίτερα σκληρά.

Η θερμοκρασία είχε μειωθεί κάτω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου σε όλες σχεδόν τις περιοχές της Γαλλίας. Μερικοί αμπελουργοί άναψαν ακόμη και μικρές φωτιές δίπλα στα αμπέλια τους σε μια προσπάθεια να τα κρατήσουν ζεστά.

«Το κράτος πρέπει να είναι δίκαιο σε αυτήν την καταστροφή», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Ζαν Καστέξ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην περιοχή Hérault στη νότια Γαλλία το περασμένο Σάββατο, προσθέτοντας ότι η κατάσταση «επιβάλει ένα πακέτο στήριξης ύψους έως 1 δισ.» , σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο υπουργός Γεωργίας της χώρας Ζουλιέν Ντενορμαντί χαρακτήρισε την κρίση ως τη χειρότερη αγροτική καταστροφή που έχει σημειωθεί μέχρι στιγμής αυτόν τον αιώνα, κάνοντας λόγο για ένα «δραματικό κλιματικό γεγονός».

Ο απροσδόκητος παγετός έπληξε το 80% των γαλλικών αμπελώνων, σύμφωνα με μια εκτίμηση. Οι αγρότες που καλλιεργούν φρούτα αλλά και εκτατικές καλλιέργειες, όπως η ελαιοκράμβη προϊδεάζουν για εξαιρετικά μικρές συγκομιδές, δήλωσε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία