BACK TO
TOP
Διεθνή

Στα 17 εκατ. οι ζημιές στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις της Γάζας

Εκτιμήσεις ότι εστιάζει στην καταστροφή των αγροτικών παραγωγικών δυνατοτήτων της Γάζας η παρέμβαση του στρατού του Ισραήλ στη σύγκρουση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία 24ωρα στη Γάζα κάνει το υπουργείο Γεωργίας της Παλαιστίνης.

6Z8A3053-scaled

13
0

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι απώλειες αυξάνονται μέρα με τη μέρα υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ στοχεύουν άμεσα δεκάδες αγροτικές εκμεταλλεύσεις και αποθήκες με εισροές

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο δήλωσε ότι τα χωράφια με το σιτάρι, οι πτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και η κτηνοτροφία είναι οι τομείς που πλήττονται περισσότερο, κυρίως λόγω της αδυναμίας των αγροτών να φτάσουν στις εκμεταλλεύσεις τους.

Το υπουργείο δήλωσε ότι εάν το πέρασμα δεν ανοίξει ή δεν επιτρέψει το Ισραήλ την είσοδο ζωοτροφών στη Λωρίδα της Γάζας, θα υπάρξει καταστροφή που θα φέρει στα όριά του τον τομέα της πτηνοτροφίας και της κτηνοτροφίας.

Όσον αφορά την αλιεία, η κύρια αιτία των απωλειών είναι ο αποκλεισμός που επιβάλλεται στους αλιείς που εμποδίζονται να εισέλθουν στη θάλασσα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία