BACK TO
TOP
Διεθνή

Βιολογική καλλιέργια και κτηνοτροφία νέας ΚΑΠ στο συμβούλιο Υπ. Γεωργίας

Μετάβαση στο σύστημα της βιολογικής καλλιέργειας και η κατάργηση των κλουβιών βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των υπό συζήτηση θεμάτων στην συνάντηση των Υπουργών Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Screenshot_2021-07-19_at_8_50_22_AM

25
0

Συμπεράσματα σχετικά με το σχέδιο δράσης το οποίο έχει ως στόχο τη χρήση τουλάχιστον του 25% της γεωργικής γης της ΕΕ για βιολογικές καλλιέργειες έως το 2030, καθώς και τα σχέδια νομοθετικής πρότασης για την απαγόρευση των κλουβιών για ορισμένα εκτρεφόμενα ζώα έως το 2023, είναι στα βασικά ζητήματα που θα κλιθούν να τοποθετηθούν οι Υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. την ερχόμενη Δευτέρα 19 Ιουλίου, κατά την διάρκεια συνεδρίασής τους στις Βρυξέλλες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την προσωρινή ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου των Υπουργών τα εν λόγω θέματα τα εισηγείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» και της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Στα υπόλοιπα θέματα της συνεδρίασης των Υπουργών περιλαμβάνονται και τα εξής:

-Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τα εμπορικά θέματα που σχετίζονται με τη γεωργική αγορά.

-Η σλοβενική αντιπροσωπία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασιών για τη θητεία της Προεδρίας της, η οποία άρχισε την 1η Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου.

-Η αυστριακή αντιπροσωπία θα ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τη βελτίωση των συνθηκών μεταχείρισης των ζώων στον τομέα της εκτροφής γαλοπούλας, σύμφωνα με τη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία