BACK TO
TOP
Διεθνή

Οι καταναλωτές θα πρέπει να συνηθίσουν τις υψηλές τιμές στα τρόφιμα σύμφωνα με τον CEO της Heinz

Οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών είναι τόσο υψηλές που καθίστανται μη απορροφήσιμες ακόμα και από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο κόσμο και για αυτό οι καταναλωτές παγκοσμίως αντιμετωπίζουν ολοένα και μεγαλύτερα διατροφικά κόστη.

supermarket

26
0

Σε συνέντευξη του στο BBC στα μέσα Οκτωβρίου, ο Μιγκέλ Πατρίτσιο, CEO της Kraft Heinz, ανέφερε πως οι καταναλωτές θα πρέπει να συνηθίσουν σε μεσο-μακροπρόθεσμα υψηλότερα διατροφικά έξοδα, δεδομένης της αναμενόμενης αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού τα επόμενα χρόνια και την στασιμότητα αύξησης της διαθέσιμης καλλιεργητικής γης. Αναφέρθηκε επίσης στα αίτια των φετινών αυξήσεων, καταθέτοντας και την δική του άποψη σχετικά με την αδυναμία συγκράτησης των τιμών.

«Νομίζω ότι εναπόκειται σε εμάς, και στον κλάδο, και στις άλλες εταιρείες, να προσπαθήσουμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις αυξήσεις τιμών, αλλά οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών είναι τόσο υψηλές που καθίστανται μη απορροφήσιμες ακόμα και από μας», απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με τον Μιγκέλ Πατρίτσιο, αιτία της παγκόσμιας ανόδου των τιμών είναι η κακή συγκομιδή στη Βραζιλία, η οποία αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς αγροτικών προϊόντων στον κόσμο, η ξηρασία στη Ρωσία, οι μειωμένες καλλιεργητικές φυτεύσεις στις ΗΠΑ και η δημιουργία αποθεματικού τροφίμων στην Κίνα παράλληλα με την ενεργειακή κρίση, αποτέλεσμα της οποίας είναι τα ακριβότερα λιπάσματα και τα έξοδα αποστολής.

Ο συνδυασμός όλων των προηγούμενων έχει δημιουργήσει ένα κοκτέιλ συνθηκών που ωθεί  τις τιμές των πάντων σε δυσθεώρητα επίπεδα, επίπεδα που δεν αναμένεται να μειωθούν στο άμεσο μέλλον καθώς προς το παρόν δεν διαφαίνεται καμία λύση στα προβλήματα αυτά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία