BACK TO
TOP
Διεθνή

Βράβευση για τη πρώτη έξυπνη εφαρμογή που αποκαλύπτει συναισθήματα σταβλισμένων ζώων

Η πρώτη του είδους της εφαρμογή στοχεύει να βοηθήσει τον κτηνοτρόφο να καταλάβει και να ερμηνεύσει την συμπεριφορά των ζώων, ευελπιστώντας πως θα υπάρξουν περαιτέρω βελτιώσεις στα πρότυπα καλής διαβίωσης των ζώων σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο.

stavlismos_01

72
0

Διάκριση απέσπασε στα βραβεία του BBC «Food & Farming Awards», εφαρμογή που αποκαλύπτει τα συναισθήματα των σταβλισμένων ζώων. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από κορυφαίους καταρτισμένου επιστήμονες στο Scotland's Rural College (SRUC), ενώ ήδη έχει αδειοδοτήσει η πιλοτική δοκιμή της για τα επόμενα δύο χρόνια.

Αν και η ίδια η εφαρμογή έχει αναπτυχθεί με στόχο να είναι απλουστευμένη και πρακτική η χρήση της στο αγρόκτημα, η επιστήμη πίσω τη υποστηρίζεται από αυστηρή πολυετή ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη έρευνα, σύμφωνα με τον δημιουργό της, καθηγητή Φρανσουά Βέμερσφέλντερ.

Η απλότητα της εφαρμογής επιτρέπει επίσης στον οποιοδήποτε να καταλαβαίνει την συναισθηματική κατάσταση των ζώων, μέσα από την ανίχνευση με την χρήση αισθητήρων που ήδη υπάρχουν στα κινητά τηλέφωνα και μπορούν να αξιοποιηθούν φθηνά σε μεγάλη κλίμακα, συμπεριφορικές ιδιότητες των ζώντων, όπως το χαλάρωμα των μυών, την κοινωνικότητά τους και το βαθμό ανησυχίας τους στα ερεθίσματα του περιβάλλοντος, ώστε να δώσει στοιχεία για την ευεξία του ζώου.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του μετά την βράβευση, ο Φρανσουά Βέμερσφέλντερ ανέφερε πως «σκοπός της εφαρμογής είναι να βοηθήσει τον κτηνοτρόφο να κατανοήσει ακόμα καλύτερα τα ζώα, δίνοντάς του τη δυνατότητα να ενισχύσει και εκείνος τις γνώσεις του και να κτίσει ένα διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο πάνω στην νέα γνώση, ενισχύοντας τους δεσμούς με τα ζώα του».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία