BACK TO
TOP
Διεθνή

Αναζητούν αγοραστή τα περσινά ουκρανικά σιτηρά, αρνήθηκαν να τα παραλάβουν στο Λίβανο λόγω 5μηνης καθυστέρησης

Απορρίφθηκε από τον αγοραστή στον Λίβανο το πρώτο φορτίο με 26.000 τόνους ουκρανικό καλαμπόκι που απέπλευσε την περασμένη βδομάδα από το λιμάνι της Οδησσού, με πρόσχημα την 5μηνη καθυστέρηση στην παράδοση του φορτίου.

medium_2022-08-07-9f74f55837

199
1

Το πρώτο φορτίο καλλιεργειών που αναχώρησε από τα πρόσφατα ανοιχτά λιμάνια σιτηρών της Ουκρανίας βρίσκεται αγκυροβολημένο στη Μεσόγειο Θάλασσα, αναζητώντας έναν νέο προορισμό αφού απορρίφθηκε από τον αγοραστή του στο Λίβανο. Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βηρυτό δημοσίευσε μια φωτογραφία του πλοίου Razoni και είπε ότι το φορτίο έχει απορριφθεί από τον τελικό αγοραστή του στον Λίβανο, λόγω πεντάμηνης καθυστέρησης στην παράδοσή του.

Το φορτηγό πλοίο Razoni, με σημαία Σιέρα Λεόνε, ήταν το πρώτο πλοίο που απέπλευσε στις αρχές αυτού του μήνα στο πλαίσιο συμφωνίας του ΟΗΕ και της Τουρκίας που παρέχει στα πλοία που μεταφέρουν σιτηρά ασφαλή διέλευση από και προς τα λιμάνια της Ουκρανίας στην περιοχή της Οδησσού. Οι παγκόσμιες τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν από την εισβολή της Ρωσίας, αλλά έχουν υποχωρήσει ελαφρώς από τότε που ανακοινώθηκε η συμφωνία τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται πως δεν υπάρχει επίσης καμία παρέμβαση από τα Ηνωμένα Έθνη -τα οποία βοήθησαν στη διαμεσολάβηση της συμφωνίας εξαγωγής σιτηρών- για το πού κατευθύνονται τα πλοία που αναχωρούν από την Ουκρανία, καθώς πρόκειται για εμπορικές αποφάσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα τους σε ενημέρωση τη Δευτέρα.

Το Razoni μεταφέρει περίπου 26.000 τόνους καλαμποκιού και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Μεσόγειο κοντά στις τουρκικές ακτές, σύμφωνα με τα ναυτιλιακά στοιχεία.

Μέχρι στιγμής, 10 πλοία έχουν αναχωρήσει από τα τρία λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της συμφωνίας για τη Μαύρη Θάλασσα.

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Βηρυτό δεν ήταν άμεσα προσβάσιμη για σχολιασμό.

 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-08-2022 16:07THEODOR

Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΜΑΛΑΚΟ ΣΙΤΑΡΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΓΙΑΤΙΚΟ ...ΔΗΛΑΔΗ ΚΟΠΡΙΑ !!! ΠΕΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία