BACK TO
TOP
Διεθνή

Σε υψηλά ο πληθωρισμός στην Κίνα, εκτόξευση 20,2% στις τιμές χοιρινού κρέατος

Στα υψηλότερα επίπεδα τα τελευταία δύο έτη ανήλθε ο πληθωρισμός στην Κίνα τον Ιούλιο, λαμβάνοντας ώθηση από την σημαντική αύξηση στις τιμές του χοιρινού – βασικού τρόφιμου στη χώρα - που εκτοξεύτηκαν στο 20,2%

ezgif-5-6917d0d007

126
0

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 2,7% τον Ιούλιο, έναντι προβλέψεων για 2,9%.

Οι τιμές του χοιρινού κρέατος κατέγραψαν την πρώτη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2020. Σε μηνιαία βάση αυξήθηκαν κατά 25,6% , σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από μήνα σε μήνα στην ιστορία. Οι τιμές του χοιρινού κρέατος αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία τρία χρόνια καθώς οι χοιροτρόφοι χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν την αφρικανικανική πανώλη που έπληξε τα κοπάδια τους και έβγαλε εκτός πολλούς νέους παραγωγούς.

Σχολιάζοντας τα στοιχεία, ο Μπιαν Σουάνγκ, αναλυτής γεωργικών προϊόντων στη Nanhua Futures, υπογράμμισε ότι η απροθυμία των αγροτών να πουλήσουν – με την ελπίδα να πάρουν υψηλότερες τιμές στο μέλλον – συνέβαλε στην άνοδο της τιμής του χοιρινού κρέατος τον Ιούλιο.

Εξαιρουμένων των τιμών των τροφίμων, οι τιμές μειώθηκαν σε μηνιαία βάση μη κατά 0,1%. Οι τιμές των φρέσκων φρούτων και λαχανικών αυξήθηκαν επίσης τον Ιούλιο, κατά 16,9% και 12,9% σε σχέση με πέρυσι, αντίστοιχα, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας είναι πολύ χαμηλότερα από αυτά των ΗΠΑ, οι οποίες πρόκειται να δημοσιεύσουν τα στοιχεία του δείκτη τιμών καταναλωτή εντός της ημέρας. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 8,7% τον Ιούλιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, από 9,1% τον Ιούνιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία