BACK TO
TOP
Διεθνή

Συγχωνεύει ENRD και EIP-AGRI σε ένα «Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΚΑΠ» η ΕΕ για πιο καλή ροή πληροφορίας

Στις 6 Οκτωβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εγκαινίασε το «Ευρωπαϊκό Δίκτυο ΚΑΠ» κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στις Βρυξέλλες που συγκέντρωσε περισσότερους από 300 συμμετέχοντες, τόσο από τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Το Δίκτυο ΚΑΠ της ΕΕ στοχεύει στη βελτιστοποίηση της ροής πληροφοριών σχετικά με τη γεωργία και την αγροτική πολιτική εντός της ΕΕ, με στόχο την υποστήριξη της εφαρμογής και αξιολόγησης των στρατηγικών σχεδίων της ΚΑΠ, καθώς και την τόνωση της καινοτομίας στον αγροτικό τομέα.

people-hands-cupping-plant-nurture-environmental-scaled-e1664447204740-500x383

109
0

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2023, έχει σχεδιαστεί για να διαμορφώσει τη μετάβαση σε έναν βιώσιμο, ανθεκτικό και σύγχρονο ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει βασικό ρόλο στην υποστήριξη του αγροτικού τομέα της Ευρώπης καθώς και στην ενίσχυση των προσπαθειών των ευρωπαίων αγροτών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προστασία του περιβάλλοντος, σε αρμονία με τις στρατηγικές Farm to Fork και Βιοποικιλότητας της Επιτροπής.

Τα δύο υπάρχοντα δίκτυα - το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Αγροτική Ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένου του τμήματος Αξιολόγησής του, και το Agricultural European Innovation Partnership (EIP-AGRI) - συγχωνεύτηκαν για να ιδρυθεί το Δίκτυο ΚΑΠ της ΕΕ. Ένα ενιαίο δίκτυο που θα συγκεντρώσει όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και μέρη θα οδηγήσει σε μια πιο αποτελεσματική ανταλλαγή πληροφοριών και καλών γεωργικών πρακτικών, ενισχύοντας περαιτέρω τη συνεργασία και την καινοτομία σε ολόκληρη την αγροτική Ευρώπη. Αυτό το πρόσφατα εγκαινιασμένο φόρουμ είναι ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται και δεσμεύονται για τη βιώσιμη γεωργία, τη δασοκομία και την αγροτική ανάπτυξη σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, από αγρότες και αξιολογητές έως Ομάδες Τοπικής Δράσης και εθνικά δίκτυα ΚΑΠ.

Μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων, το Δίκτυο ΚΑΠ της ΕΕ θα διοργανώσει θεματικές συναντήσεις ομάδων και εργαστήρια ανάπτυξης ικανοτήτων, καθώς και μεγαλύτερα σεμινάρια για ένα ευρύ κοινό. Θα παρέχει στοιχεία και στοιχεία για τον προγραμματισμό και την εφαρμογή της ΚΓΠ και θα διανέμει μηνιαίο ενημερωτικό δελτίο με σχετικές πληροφορίες για την ΚΓΠ. Ένα γραφείο υποστήριξης αξιολόγησης θα βοηθήσει επίσης τους ενδιαφερόμενους φορείς του Δικτύου ΚΓΠ της ΕΕ να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο αξιολόγησης της απόδοσης της ΚΓΠ και πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί στο μέλλον.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία