BACK TO
TOP
Διεθνή

Από τους 108 στους 65 εκατ. τόνους έπεσε η παραγωγή ουκρανικού σιταριού το 2022

Η παραγωγή σιτηρών στην Ουκρανία μειώθηκε στους 65 εκατομμύρια τόνους την τελευταία καλλιεργητική περίοδο 2021/22 από 108 εκατομμύρια τόνους την 2020/21, σύμφωνα με αξιωματούχο του ουκρανικού υπουργείου Γεωργίας.

shutterstock_566160880-800x450-2

342
0

Ο υφυπουργός Γεωργικής Πολιτικής της Ουκρανίας Dmytrasevych Markiya προειδοποίησε σε δηλώσεις ότι οι τιμές σιταριού θα παραμείνουν υψηλές λόγω της έλλειψης που παρατηρείται στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης στον απόηχο του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Η μείωση αυτή έχει αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, όπως οι υψηλές τιμές των λιπασμάτων και προφανώς ο πόλεμος που διέκοψε κάθε είδους αγροτικής δραστηριότητας στα νότια της χώρας.

Ο ουκρανός υφυπουργός Markiya ανακοίνωσε επίσης πως η κυβέρνηση της Ουκρανίας απέστειλε στην Κένυα 2,7 εκατομμύρια σάκους σιταριού ως ανθρωπιστική βοήθεια, διαμέσου του διαδρόμου της Μαύρης Θάλασσας.

«Ο διάδρομος της Μαύρης Θάλασσας δεν είναι μόνο σημαντικός για την Ουκρανία, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια, γι' αυτό είναι σημαντικό να παραμείνει ανοιχτός», είπε.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία