BACK TO
TOP
Διεθνή

Έκτακτα μέτρα στήριξης αγροτών και το πρόγραμμα της σουηδικής προεδρίας συζήτησαν οι υπουργοί Γεωργίας 30 Γενάρη

Λίγο από όλα θα έχει το μενού του πρώτου Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ (AGRIFISH), στο οποίο θα προεδρεύσει για πρώτη φορά ο σουηδός υπουργός Πίτερ Κούλγκρεν. Επίσης, μετά από αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι υπουργοί θα συζητήσουν δημόσια την ανάγκη για έκτακτα μέτρα στήριξης στον αγροδιατροφικό τομέα υπό το φως των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού.

27267ffd2f92e8df4f24f8e3d77dc695

161
0

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, η σουηδική Προεδρία θα παρουσιάσει το πρόγραμμα της για το επόμενο εξάμηνο στον αγροτικό τομέα.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει θέματα όπως:

  • Η κατάσταση της αγοράς

Οι υπουργοί θα λάβουν επικαιροποιημένες πληροφορίες από την Κομισιόν και τα κράτη μέλη και θα ανταλλάξουν απόψεις για την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς.

  • Θέματα Βιοοικονομίας

Οι υπουργοί θα συζητήσουν τις ευκαιρίες της βιοοικονομίας υπό το πρίσμα των σημερινών προκλήσεων.

  • Μεταφορά ζώων

Όπως ζήτησε η πορτογαλική αντιπροσωπεία, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν δημόσια απόψεις σχετικά με την επικείμενη αναθεώρηση της νομοθεσίας για τις μεταφορές ζώων.

  • Μέτρα στήριξης του αγροτικού εισοδήματος

Η ουγγρική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τους υπουργούς για την επιθυμία της να ζητήσει προσωρινή παρέκκλιση για το ανώτατο όριο στα μέτρα εισοδηματικής στήριξης για το 2023.

  • Εισαγωγές από την Ουκρανία

Η πολωνική αντιπροσωπεία θα ενημερώσει τους υπουργούς για τον αντίκτυπο της αύξησης των εισαγωγών γεωργικών προϊόντων από την Ουκρανία στην τοπική αγορά εμπορευμάτων.

  • Οδηγία Βιομηχανικών Εκπομπών

Οι υπουργοί θα λάβουν πληροφορίες από την προεδρία σχετικά με την κατάσταση όσον αφορά τις γεωργικές πτυχές της αναθεώρησης της οδηγίας για τις βιομηχανικές εκπομπές.

  • Σήμανση μελιού

Όπως ζήτησε η σλοβενική αντιπροσωπεία, οι υπουργοί θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την πιθανή αναθεώρηση της οδηγίας του Συμβουλίου για το μέλι.

  • Διασφάλιση της ανθεκτικότητας και της παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας της ΕΕ

Μετά από αίτημα της ελληνικής αντιπροσωπείας, οι υπουργοί θα συζητήσουν δημόσια την ανάγκη για επείγοντα μέτρα στήριξης και στρατηγική προσέγγιση στον αγροδιατροφικό τομέα υπό το φως των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού στους αγρότες της ΕΕ και την επισιτιστική ασφάλεια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

  • Παγκόσμιο φόρουμ για τα τρόφιμα και τη γεωργία 2023

Οι υπουργοί θα ενημερωθούν από τη γερμανική αντιπροσωπεία σχετικά με το φόρουμ για τα τρόφιμα και τη γεωργία που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο στις 21 Ιανουαρίου 2023.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία