BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Oι φθινοπωρινές προβλέψεις τις Κομισιόν τάραξαν ευρωαγορές

Απώλειες καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής 9 Νοεμβρίου στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εν μέσω ενός νέου μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

xrimatistiria708

Agronews

13
0

Στις τελευταίες προβλέψεις της η Κομισιόν αναμένει επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη τα επόμενα χρόνια, ενώ προειδοποιεί για σειρά κινδύνων όπως ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας, το Brexit αλλά και το ενδεχόμενο μιας ταχύτερης αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων.

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ κράτησε χθες αμετάβλητο το επιτόκιο της στο 2%-2,25% και πλέον αναμένεται να πραγματοποιήσει άλλη μια αύξηση τον Δεκέμβριο.

Παράλληλα, οι εξελίξεις στην Ιταλία θα παραμείνουν στο ραντάρ των επενδυτών μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν ότι οι οικονομικές προβλέψεις της Ρώμης δεν είναι συμβατές με τις δικές της εκτιμήσεις. Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του Eurogroup θα πραγματοποιήσει σήμερα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας εν αναμονή του αναθεωρημένου προϋπολογισμού της χώρας.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,6% στις 364,82 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 χάνει 0,5% στις 11.467,38 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει πτώση 0,7% στις 5.092,97 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί σε ποσοστό 0,6% στις 7.095,37 μονάδες. Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,7%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 1%. Από το "μέτωπο" των αποτελεσμάτων η γερμανική ασφαλιστική Allianz SE ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν πάνω από 20% σε ετήσια βάση στα 1,92 δισ. ευρώ από 1,57 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά της η Telecom Italia SpA ανακοίνωσε ζημιές 1,40 δισ. ευρώ για το γ΄ τρίμηνο από κέρδη 437 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς τα τελευταία αποτελέσματα επιβάρυνε απομείωση υπεραξίας 2 δισ. ευρώ.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία