BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Η σύλληψη στελέχους της Huawei γκρεμίζει τις ασιατικές χρηματαγορές

Μεγάλες απώλειες σημειώνουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Πέμπτη, με τον κλάδο της τεχνολογίας στο επίκεντρο των πιέσεων μετά τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου στελέχους της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Huawei που θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις εμπορικές συνομιλίες Κίνας – ΗΠΑ.

meng

Agronews

0
0

Οι καναδικές αρχές συνέλαβαν την οικονομική διευθύντρια της Huawei Technologies για πιθανή έκδοση στις ΗΠΑ, με την κατηγορία ότι παραβίασε τις κυρώσεις κατά του Ιράν. Η Meng Wanzhou συνελήφθη στο Βανκούβερ το Σάββατο, ωστόσο η είδηση έγινε γνωστή μόλις πρόσφατα.

Η σύλληψη της Meng Wanzhou, κόρη του ιδρυτή της Huawei Technologies, πυροδοτεί ανησυχίες για τις σχέσεις των ΗΠΑ με την Κίνα λίγο μετά τη συμφωνία των ηγετών των δύο χωρών το Σάββατο να αναστείλουν τις εχθροπραξίες στο εμπόριο για μια περίοδο 90 ημερών.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει βουτιά 2,9% με τις τεχνολογικές μετοχές να κινούνται στο βαθύ κόκκινο. Μεταξύ άλλων, ο τίτλος της Tencent χάνει πάνω από 5%, ενώ η Sunny Optical σημειώνει βουτιά 6,3%.

Μεγάλες απώλειες καταγράφουν και οι δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα με τον Shanghai Composite να χάνει 1,5% και τον Shenzhen Composite να υποχωρεί 1,9%. Ο ιαπωνικός Nikkei σημειώνει πτώση 1,9% με τις Nintendo και SoftBank να σημειώνουν βουτιά άνω του 4%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 1,5% με τον τίτλο της Samsung να διολισθαίνει 2,3%. Ο STI στη Σιγκαπούρη υποχωρεί 1,5%, ενώ ο δείκτης στη Ταΐβάν σημειώνει βουτιά 2,3%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 σημείωσε μικρές απώλειες 0,2%, ενώ ο NZΧ 50 στη Νέα Ζηλανδία υποχώρησε 0,3%.

Απώλειες καταγράφουν και τα futures της αμερικανικής αγοράς, με τον Dow Jones να χάνει πάνω από 300 μονάδες. Τα futures του S&P 500 και του Nasdaq δείχνουν πτώση άνω του 1%.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία