BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Φως στο τούνελ του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι τελευταίες εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας θα οδηγήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη μετά και την παράταση κατά μια ημέρα των συζητήσεων μεταξύ τους.

china_usa__2

Agronews

6
0

Οι δύο πλευρές έχουν σημειώσει πρόοδο στις εμπορικές τους συνομιλίες ιδίως όσον αφορά τις αγορές αμερικανικών αγαθών και υπηρεσιών και το περαιτέρω άνοιγμα των κινεζικών αγορών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σε ανάρτησή του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ανέφερε πως οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με το Πεκίνο "προχωρούν πολύ καλά",

Οι συνομιλίες "τροφοδότησαν την αισιοδοξία των επενδυτών υποδηλώνοντας ότι μπορεί να υπάρξει φως στο τέλος του ταραχώδους τούνελ του εμπορικού πολέμου", δήλωσε ο Stephen Innes της  Oanda, ενώ πρόσθεσε ότι: "Οι αγορές ήδη ελπίζουν ότι το βασικό σενάριο θα είναι ευνοϊκό και ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν στο Νταβός αργότερα αυτό το μήνα".

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε κέρδη 1,06%, ο ASX 200 στην Αυστραλία ενισχύθηκε κατά 0,98% και ο New Zealand στη Νέα Ζηλανδία κατέγραψε κέρδη της τάξης του 1,41%.

Σε ανοδική τροχιά κινούνται και οι κινεζικοί δείκτες, με τον Shanmghai Composite στην ηπειρωτική Κίνα να καταγράφει κέρδη 0,75%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύεται κατά 2,33%.  Σημαντική άνοδο της τάξης του 1,95% καταγράφει και ο Kospi στη Νότια Κορέα.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία