BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Μικτή εικόνα στην Ασία με την ολοκλήρωση των εμπορικών συνομιλιών

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι εμπορικές συνομιλίες ολοκληρώθηκαν στην Ουάσινγκτον χωρίς συμφωνία αλλά με την προοπτική μιας δεύτερης συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ.

ShanghaiSE

4
0

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 σημειώνει οριακά κέρδη 0,1% μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία μειώθηκε περαιτέρω στο 2,4% τον Δεκέμβριο από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,3%, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει άνοδο 1,1%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%. Στην Αυστραλία ο δείκτης S&P ASX 200 σημειώνει οριακές μεταβολές, ενώ στη Σιγκαπούρη ο δείκτης καταγράφει μικρές απώλειες.

Από το "μέτωπο" του εμπορίου οι διήμερες συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας ολοκληρώθηκαν στην Ουάσινγκτον χωρίς οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία αλλά σε κλίμα αισιοδοξία για τη συνέχεια.  Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η Κίνα συμφώνησε να αυξήσει τις αγορές σόγιας, ωστόσο θα περιμένει να συναντήσει τον πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ για να καταλήξει σε συμφωνία σε μια σειρά θεμάτων. "Υπάρχουν ορισμένα σημεία που δεν συμφωνούμε, αλλά θα συμφωνήσουμε", δήλωσε ο Τραμπ.

Η περίοδος ανακωχής μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας θα λήξει στις 2 Μαρτίου και η αμερικανική πλευρά αναμένεται να αυξήσει το ύψος των δασμών από το 10% στο 25% σε κινεζικά αγαθά αξίας $200 δισ.

Στο μεταξύ, μια ιδιωτική έρευνα στον μεταποιητικό κλάδο της Κίνας έδειξε ότι η δραστηριότητα επιβράδυνε περαιτέρω τον Ιανουάριο. Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 48,3 μονάδες τον Ιανουάριο από 49,7 μονάδες τον Δεκέμβριο. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο του 2016.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία