BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ανοδικά οι ασιατικοί δείκτες με το βλέμμα στην συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας

Άλμα σημείωναν την Δευτέρα 4 Μαρτίου οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην ηπειρωτική Κίνα στην έναρξη της εβδομάδας, μετά τις αναφορές ότι το Πεκίνο είναι έτοιμο να μειώσει τους δασμούς σε εισαγόμενα αμερικανικά προϊόντα προκειμένου να «κλειδώσει» την εμπορική συμφωνία του με την Ουάσινγκτον.

Stock-Asia

Agronews

0
0

«Μετά την αποτυχία της συνόδου κορυφής Τραμπ - Κιμ την προηγούμενη εβδομάδα, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρόοδο των σχέσεων ΗΠΑ - Κίνας και στην πιθανή σύνοδο Τραμπ - Σι που πιθανολογείται εντός του μήνα», σημειώνουν αναλυτές της OCBC Treasury Research της Σιγκαπούρης, σε πρωινό τους σημείωμα.

Η Wall Street Journal ανέφερε την Κυριακή ότι ΗΠΑ και Κίνα «βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο για τη σύναψη οριστικής εμπορικής συμφωνίας», με το Πεκίνο να προσφέρει μείωση δασμών σε αμερικανικά προϊόντα, το φάσμα των οποίων κινείται από χημικά έως αυτοκίνητα. Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ προτίθενται να ακυρώσουν μεγάλο μέρος, αν όχι το σύνολο των τιμωρητικών δασμών που επέβαλαν σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα το 2018.

Ο Timothy Stratford, managing partner στην Covington & Burling, σημείωσε, μετά το δημοσίευμα της WSJ, ότι πρόκειται για καλά νέα, καθώς η αβεβαιότητα και η απειλή περαιτέρω επιδείνωσης των διμερών σχέσεων μέχρι πρόσφατα ήταν "πολύ προβληματική" για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα.

Σημείωσε ωστόσο, ότι από την άλλη πλευρά, ότι υπάρχει ασάφεια ως προς το τι περιλαμβάνεται στη συμφωνία.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei σημείωσε άνοδο 1,04% στις 21.828 μονάδες, ενώ ο νοτιοκορεατικός KOSPI είχε απώλειες 0,22%, στις 2.190,66 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο Hang Seng κερδίζει 0,60%, στις 28.986 μονάδες, ενώ στην ηπειρωτική Κίνα ο Shangai σημειώνει άνοδο 1,12%, στις 3.027,58 μονάδες, ενώ ο Shenzen κερδίζει - με άλμα - 2,36% στις 9.384,42.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX200, σημείωσε κέρδη 0,40%, στις 6.217,40 μονάδες.

Όσον αφορά σε μετοχές, στο Τόκιο εκείνες της SoftBank (+2.40%), της εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου Rakuten (+6.33%) και της εταιρείας ρομποτικής Fanuc (+3.48%) βρέθηκαν μεταξύ των κερδισμένων της ημέρας. Στο Χονγκ Κονγκ, η AAC Technologies (+4.35%) και η Ping An Insurance (+1.84%) κινήθηκαν με έντονα θετικά πρόσημα, ενώ η Hang Seng Bank (-1.69%) είχε ισχυρές απώλειες. Η LG Electronics (+0.99%) σημείωσε ισχυρά κέρδη στη Νότια Κορέα, ενώ η Hyundai Motor (-3.56%) βυθίστηκε.

Οι εταιρείες εξόρυξης Rio Tinto (+1.59%) και Fortescue Metals  (+6.86%) σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη στην Αυστραλία.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία