BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Νευρικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας της Ιταλίας

Πτωτικά κινήθηκαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εξαιτίας της ανησυχίας για νέα σύγκρουση της Ιταλίας με την Κομισιόν αλλά και λόγω του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ και Κίνας.

market_3

5
0

Ο πανευρωπαϊκός χρηματιστηριακός δείκτης Stoxx Europe 600 έκλεισε με πτώση 0,2% και ο τραπεζικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,4% καθώς η προοπτική νέας σύγκρουσης Ρώμης - Βρυξελλών περιόρισε τη διάθεση των επενδυτών να αναλάβουν ρίσκα. «Ανοίγει (η σύγκρουση) ξανά ολόκληρη την ατζέντα τού κατά πόσον επιθυμεί ο Σαλβίνι παραμονή στο ευρώ ή όχι», εξηγεί στο Reuters ο Κόλιν Χαρτ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου και αναλυτής στην BNP Paribas. Στο χρηματιστήριο του Μιλάνου ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε με απώλειες 0,5%, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 1,2%, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με πτώση 0,1%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχώρησε κατά 0,4%, όσο και ο CAC 40 στο Παρίσι. Την απαισιοδοξία που επικράτησε χθες μετρίασε η άνοδος του δείκτη των αυτοκινητοβιομηχανιών κατά 0,7% χάρη στην είδηση ότι η κινεζική επαρχία Γκουαντόνγκ έλαβε μέτρα ώστε να ενισχύσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ο παγκόσμιος χρηματιστηριακός δείκτης της MSCI έκλεισε με άνοδο 0,12% με τα κέρδη του να περιορίζονται εξαιτίας της ανησυχίας στην Ευρώπη. H Wall Street κινούνταν ανοδικά χθες το βράδυ με τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών να δίνουν τον ρυθμό, αν και η πιθανότητα παρατεταμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου εξακολουθεί να προκαλεί νευρικότητα στους επενδυτές. Ο δείκτης S&P 500 ενισχυόταν κατά 0,18%, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί κατά 0,35% και τον τεχνολογικό δείκτη να ενισχύεται κατά 0,54%. Ο δείκτης εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,19% και ο δείκτης εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq επίσης εμφάνιζε κέρδη κατά 0,37%. «Οι αγορές κρατούν την ψυχραιμία τους και αρχίζουν να έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη συνάντηση Τραμπ - Σι τον Ιούνιο», εξηγεί ο Χαρτ. «Ωστόσο δεν είμαι εξίσου πεπεισμένος πως ο Τραμπ επιθυμεί συμφωνία», προσθέτει. Η αβεβαιότητα οδήγησε τους επενδυτές στα κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς να υποχωρεί στο 2,27%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2017. 

Πηγή:kathimerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία