BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Στο νέο γύρο δασμών ΗΠΑ-Κίνας η προσοχή των αγορών

Ήπια ανοδικά ξεκινούν την εβδομάδα οι ευρωπαϊκές αγορές με το βλέμμα να παραμένει στραμμένο στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, καθότι την Κυριακή τέθηκε σε ισχύ νέος γύρος δασμών σε εισαγόμενα προϊόντα των δύο χωρών, παρά τα σημάδια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων τον Σεπτέμβριο.

stock_market_4

Agronews

12
0

Στο τελευταίο γύρο δασμών, οι ΗΠΑ επέβαλαν φόρο 15% στις εισαγωγές μιας σειράς κινεζικών αγαθών, από υποδήματα μέχρι έξυπνα ρολόγια, ενώ από την πλευρά της η Κίνα έβαλε στο στόχαστρο τις εισαγωγές του αμερικανικού αργού με δασμούς 5%.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,05%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,08%, ο γαλλικός CAC κινείται σταθεροποιητικά και ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,1%.

Σε ανοδική τροχιά και η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,09%, τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει κέρδη της τάξης του 0,61% και τον πορτογαλικό PSI να ηγείται της ανόδου με κέρδη 1,53%.

Στα της Ευρώπης, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit, ο Μισέλ Μπαρνιέ, ανέφερε χθες ότι δεν αισιοδοξεί όσον αφορά τις πιθανότητες αποφυγής του σεναρίου αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία, καθώς οι Βρυξέλλες δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν την απαίτηση του Λονδίνου ο μηχανισμός ασφαλείας για την αποφυγή του κινδύνου δημιουργίας "σκληρών" συνόρων μεταξύ Βόρειας Ιρλανδίας και Ιρλανδίας, το λεγόμενο backstop, να αφαιρεθεί εντελώς από τη Συμφωνία Αποχώρησης.

Νωρίτερα στην Ασία μοιρασμένα ήταν τα πρόσημα, με την ηπειρωτική Κίνα να ηγείται των κερδών, ενώ στο κόκκινο βρέθηκε η Ιαπωνία και το Χονγκ Κονγκ.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία