BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές με φόντο την πολιτική αβεβαιότητα

Υποχωρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη καθώς η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού πλήττει το επενδυτικό κλίμα.

European-stock-markets

6
0

Στις ΗΠΑ οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά την απόφαση των Δημοκρατικών να ξεκινήσουν έρευνα για παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Την έναρξη της έρευνας ανακοίνωσε χθες το βράδυ η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Η πρωτοβουλία των Δημοκρατικών ακολουθεί τις καταγγελίες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε κατ' επανάληψη πιέσεις στον πρόεδρο της Ουκρανίας,  Βολοντίμιρ Ζελένσκι, προκειμένου το Κίεβο να ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Χάντερ Μπάιντεν, γιου του Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί Μπαράκ Ομπάμα, είναι ένας από τους επικρατέστερους υποψηφίους για το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Οι ανακοινώσεις των Δημοκρατικών προκάλεσαν την οργή του Αμερικανού προέδρου ο οποίος έκανε λόγο για "κυνήγι μαγισσών" και για "προεδρική παρενόχληση".

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει πτώση 0,6% στις 387,39 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX χάνει 0,5% στις 12.251,87 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 υποχωρεί 0,65% στις 5.591,69 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,4% καθώς οι επενδυτές περιμένουν το επόμενο επεισόδιο στο "σίριαλ" του Brexit μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου ότι η απόφαση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου από τις 9 Σεπτεμβρίου έως τις 14 Οκτωβρίου είναι "παράνομη" και "άκυρη".

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 0,8%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,2%.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία