BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Οριακή ανάκαμψη για τις ευρωπαϊκές αγορές, θετικό το διεθνές κλίμα

Τις αποφάσεις της ΕΕ αναφορικά με την παράταση της προθεσμίας για το Brexit καλούνται να αποτιμήσουν οι επενδυτές. Η προσοχή εστιάζει επίσης στην πορεία των διαπραγματεύσεων ΗΠΑ-Κίνας για το εμπόριο αλλά και στη FED.

borsefrankfurtree

0
0

Ανέκαμψαν από τις πρωινές απώλειες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές αποτιμούν την απόφαση της ΕΕ να δώσει παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου στο Brexit, ενώ αναμένεται αργότερα αυτή την εβδομάδα συνεδρίαση της αμερικανικής FED.

Οριακή είναι πλέον η πτώση για τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 7.321 μονάδες ή 0,04% χαμηλότερα, ανοδική κίνηση από τον γερμανικό DAX που κερδίζει 0,44% στις 12.951 μονάδες, ενώ οριακή είναι η μεταβολή για τον γαλλικό CAC 40, στις 5.729 μονάδες.

Σε θετικό έδαφος ο FTSE MIB στο Μιλάνο και ο IBEX 35 στη Μαδρίτη, κατά 0,06% και 0,03% αντίστοιχα, ενώ ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600, πιέζεται οριακά, με τον κλάδο τροφίμων και ποτών να έχει τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς υποχωρεί 0,6% και αυτόν της αυτοκινητοβιομηχανίας να ενισχύεται κατά 0,9%.

Οι διεθνές αγορές έκλεισαν ανοδικά την Παρασκευή μετά τις πληροφορίες για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας για το εμπόριο, είδηση που οδήγησε υψηλότερα σήμερα τις ασιατικές αγορές, με πρωταγωνιστή τον δείκτη Shenzhen Composite στην Κίνα, που έκλεισε με κέρδη 1,46%.

Τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην αμερικανική κεντρική τράπεζα, η οποία θα πάρει την Πέμπτη αποφάσεις για τα επιτόκια. Εχουν προηγηθεί δυο διαδοχικές μειώσεις από τη FED.

Παράλληλα, οι επενδυτές εξετάζουν και τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο. Αρνητικός πρωταγωνιστής σήμερα η HSBC, η οποία ανακοίνωσε πτώση προ φόρων κερδών κατά 18%, επίδοση χειρότερη από αυτή που περίμεναν οι αναλυτές. Η μετοχή υποχωρεί κατά 4,7%. Τα futures στη Wall Street, πάντως, στέλνουν σήμα για ανοδικό ξεκίνημα.

Πηγή:euro2day

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία