BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Κατρακυλούν οι τιμές στο αργό πετρέλαιο σχεδόν κατά 20%

''Βουτιά'' άνω του 19% σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου την Τρίτη, μετά το δεύτερο χαμηλότερο κλείσιμο στην ιστορία του που σημείωσε το αργό τη Δευτέρα με βουτιά 25%, εν μέσω ανησυχιών στον κόσμο για το ότι εξαντλούνται οι χώροι αποθήκευσης.

showthumb

10
0

Σε αυτό το πλαίσιο, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού τύπου WTI παραδόσεως Ιουνίου υποχωρεί 2,48 δολ. ή 19,48% στα 10,29 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα υποχώρησε 4,16 δολ. ή 24,6% και έκλεισε στα 12,78 δολ. το βαρέλι. Αυτό ήταν το δεύτερο χαμηλότερο κλείσιμο του συμβολαίου καθώς την προηγούμενη Δευτέρα σε μια πρωτοφανή συνεδρίαση, το συμβόλαιο του Μαΐου - το οποίο έληξε στο μεταξύ - έκλεισε με αρνητική τιμή στο -37,63 δολ. το βαρέλι

Παράλληλα, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Ιουλίου χάνει 1,10 δολ. ή 4,81% στα 21,95 δολ. το βαρέλι. Χθες, το Brent  έχασε 1,45 δολ. ή 6,8% στα 19,99 δολ. το βαρέλι.

Η πανδημία του κοροναϊού έχει εξαλείψει έως και το ένα τρίτο της παγκόσμιας ζήτησης για πετρέλαιο, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα να προκαλείται η πτώση των τιμών σε ιστορικά χαμηλά.
"Το συμβόλαιο του Ιουνίου υποχωρεί επειδή τα επίπεδα ζήτησης βρίσκονται κάτω από τα επίπεδα παραγωγής και εξαιτίας των περιορισμένων χώρων αποθήκευσης'', δήλωσε στο CNBC ο ο Reid Morrison, υψηλόβαθμο στέλεχος της PwC.

Οι τιμές πετρελαίου δέχτηκαν επίσης πιέσεις τη Δευτέρα, καθώς το USO fund ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει όλα τα συμβόλαιά παραδόσεως Ιουνίου από τη Δευτέρα, υπέρ πιο μακροπρόθεσμων συμβάσεων.

Νωρίτερα τον Απρίλιο, ο OPEC και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν μείωση ρεκόρ παραγωγής έως 9,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα αρχής γενομένης από την Παρασκευή, ενώ η Exxon και η Chevron είναι μεταξύ των εταιρειών με έδρα τις ΗΠΑ που έχουν μειώσει τις δραστηριότητές τους.

Σημειώνεται ότι το WTI και το Brent οδεύουν για τον τέταρτο συνεχόμενο μήνα απωλειών για πρώτη φορά από το 2017.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία