BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Μεικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια λόγω εντάσεων με ΗΠΑ

Με μεικτά πρόσημα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια εν μέσω εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Brexit-les-marches-financiers-au-seuil-de-la-panique-en-Asie

7
0

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κερδίζει 2,16%, και στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύεται 1,45%, ενώ ο Shenzhen Composite σημειώνει κέρδη 1,86%.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η παραγωγική δραστηριότητα της Κίνας επεκτάθηκε τον Ιούλιο. Ο δείκτης PMI των Caixin / Markit για την παραγωγική δραστηριότητα της Κίνας για τον μήνα Ιούλιο διαμορφώθηκε στις 52,8 μονάδες, πάνω από τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων σε δημοσκόπηση του Reuters που έκαναν λόγο για 51,3 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng διολισθαίνει σε ποσοστό 0,95%, ο Kospi στη Νότια Κορέα κερδίζει 0,16% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 χάνει 0,3%
Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πεκίνου συνέχισαν να βρίσκονται στο επίκεντρο των επενδυτών, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο να δηλώνει την Κυριακή ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να ανακοινώσει "τις επόμενες μέρες" νέες δράσεις σχετικά με κινεζικές εταιρείες λογισμικού που θεωρούνται από την κυβέρνηση Τραμπ ως απειλές για την εθνική ασφάλεια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εξάλλου ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα απαγορεύσει το μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok στις ΗΠΑ. Η Microsoft παράλληλα επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ από την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας ByteDance.

Εν τω μεταξύ, η HSBC ανακοίνωσε τη Δευτέρα πτώση 65% στα προ φόρων κέρδη της για α' εξάμηνο του 2020. Η μετοχή της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημειώνει πτώση 1,86%.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία