BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Με τραπεζικό στήριγμα η ανάκαμψη στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου

Το θετικό κλίμα στον τραπεζικό κλάδο συντηρείται και σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκει στηρίγματα για να επιβεβαιώσει την παραμονή της πάνω από τις 640 μονάδες, προσπαθώντας όμως παράλληλα να διαχειριστεί και τις πιέσεις που δέχονται αρκετοί τίτλοι.

XRIMATIRTHRIO-ATHINON-PRASINO

7
0

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,33% στις 645,89 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 2,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδος 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.550,09 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,41% στις 339,78 μονάδες.

Ο τραπεζικός κλάδος έχει αναλάβει τις τελευταίες μέρες τη βελτίωση της εικόνας της αγοράς, καθώς ηγείται μιας ήπιας αντίδρασης που έχει φέρει τον γενικό δείκτη ένα "σκαλοπάτι" πριν από τις 650 μονάδες. Βέβαια η διάσπαση του επιπέδου θα απαιτήσει τη συστράτευση περισσότερων δυνάμεων αλλά και υψηλότερου όγκου συναλλαγών, εντούτοις το σημαντικό είναι ότι η αγορά έχει δημιουργήσει ένα "μαξιλάρι" ασφαλείας από τη στήριξη των 628-630 μονάδων, το οποίο της επιτρέπει να διαχειριστεί καλύτερα τις πιέσεις του profit taking από τους βραχυπρόθεσμους.

Ένα τέτοιο θετικό σενάριο βέβαια αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια, δεδομένου ότι το περιβάλλον τόσο σε οικονομικό όσο και σε γεωπολιτικό επίπεδο είναι περίπλοκο. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, μπορεί το περιβάλλον να δείχνει κάποια σημάδια εξομάλυνσης, εντούτοις οι επενδυτές βλέπουν συνολικά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά να υπερκεράσει την αβεβαιότητα που κυριαρχεί. Είναι μικρές και ξεχωριστές εξελίξεις που ανά πάσα στιγμή μπορεί να προκαλέσουν μια μίνι κρίση στη χώρα, αναφέρουν, αποδίδοντας σε αυτό το μείγμα την απουσία διάθεσης για ανάληψη ρίσκου.

Αυτή η απουσία άλλωστε είναι η κανονικότητα του τελευταίου διμήνου, κατά το οποίο η αγορά παραμένει σε ένα οριοθετημένο εύρος διακύμανσης, ακολουθώντας την πλάγια κίνηση. Μια κίνηση άλλωστε που ακολουθούν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, την ώρα που στη Γηραιά Ήπειρο τα σημάδια ενός δεύτερου κύματος κορονοϊού πληθαίνουν και τα μέτρα περιορισμού του ανακόπτουν και διαψεύδουν το σενάριο της ισχυρής ανάκαμψης μετά το οικονομικό "Βατερλώ" του δευτέρου τριμήνου του έτους.

 

Στο ταμπλό τώρα, η Εθνική, η Alpha Bank και Πειραιώς ηγούνται του θετικού προσήμου, καθώς καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Eurobank, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Λάμδα, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και Μυτιληναίος. Χωρίς μεταβολή ο Ελλάκτωρ.

Στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Φουρλής, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Coca Cola, ΟΛΠ, Σαράντης, Titan, Βιοχάλκο και Ελληνικά Πετρέλαια, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία