BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Στο κόκκινο οι αγορές σε Ευρώπη και Ασία μετά την πτώση Wall Street

Απώλειες καταγράφουν τα χρηματιστήρια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού την Τρίτη, ακολουθώντας τον αρνητικό βηματισμό της Wall, η οποία ολοκλήρωσε το βράδυ της Δευτέρας τη χειρότερη συνεδρίασή της από τον Ιούνιο, εν μέσω εντεινόμενων ανησυχιών για την αύξηση των επιτοκίων. 

100512631-wall-street-bear-gettyp__1_

122
0

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στο μήνυμα που θα στείλει την Παρασκευή ο πρόεδρος της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ, στην ομιλία του στο ετήσιο συνέδριο της κεντρικής τράπεζας, στο Jackson Hole του Γουαϊόμινγκ. 

Η αισιοδοξία ότι η κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα υιοθετήσει λιγότερο επιθετική στάση, προχωρώντας με μικρότερες αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες, έχει εξανεμιστεί μετά τις επιθετικές δηλώσεις αρκετών αξιωματούχων της Fed τις τελευταίες ημέρες, που επισημαίνουν την ανάγκη να τιθασευθεί ο υψηλος πληθωρισμός.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο πρόεδρος της Fed θα επαναλάβει στο τέλος της εβδομάδας ότι βασική προτεραιότητα της τράπεζας είναι να επαναφέρει τον πληθωρισμό στον επίσημο στόχο του 2%, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι θα διακινδυνεύσει να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. 

Πίσω στην Ασία, η κεντρική τράπεζα της Κίνας κάλεσε τις μεγαλύτερες κρατικές τράπεζες να αυξήσουν τον δανεισμό για να στηρίξουν τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως, η οποία έχει υποστεί νέο πλήγμα, μετά τα lockdowns νωρίτερα φέτος για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού. 

Σε συνεδρίαση υπό τον διοικητή της κεντρικής τράπεζας Yi Gang, η κεντρική τράπεζα της Κίνας κάλεσε τις κρατικές τράπεζες να βγουν "μπροστά" και να βοηθήσουν στη σταθεροποίηση της κινεζικής οικονομίας, ενισχύοντας τις πιστώσεις σε μικρές επιχειρήσεις, πράσινες βιομηχανίες και στον τομέα της τεχνολογικής καινοτομίας. 

Σε αυτό το κλίμα, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng υποχωρεί κατά 0,27%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite παραμένει σχεδόν αμετάβλητος και ο Shenzhen χάνει 0,23%. 

Στην Ιαπωνία ο Nikkei 225 διολισθαίνει κατά 1,25% και ο Topix σημειώνει απώλειες άνω του 1%. Στη Νότια Κορέα, ο Kospi βρίσκεται στο -0,75% και ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχωρεί κατά 0,49. 

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή στη Σιγκαπούρη αυξήθηκαν με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 14 ετών τον Ιούλιο, κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους ιδιωτικής μεταφοράς και στέγασης, καθώς και του υψηλότερου δομικού πληθωρισμού. Ο πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 7% τον Ιούλιο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία