BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Πρόκληση η αναδιανομή θέσεων στην αγορά με στόχο τις 1100 μονάδες

Μικτές τάσεις στην Wall Street μετά την ανακοίνωση των στοιχείων πληθωρισμού, οριακά χαμηλότερα στις 4.136 μονάδες ο S&P500 αλλά και με παραδοσιακά ονόματα της παλιάς οικονομίας Boeing, Chevron να ενισχύονται.

xrimatistirio-2048x1365

126
0

Σημαντική διόρθωση στις αγορές της Ασίας, σε αναμονή οικονομικών στοιχείων στην Ευρώπη με τους πωλητές να δείχνουν, πως έχουν πλεονέκτημα.

Την εκτίμηση, πως το 2023 θα είναι ένας χρόνος γεμάτος στροφές αλλά η πιθανότητα μίας πιο ομαλής προσγείωσης είναι ισχυρή εξέφρασε ο CEO της Goldman Sachs, Ντέϊβιντ Σόλομον ( στο CNBC) απηχώντας την κρατούσα άποψη για την πορεία της οικονομίας των ΗΠΑ, συνακόλουθα της Wall Street.

Στην περίπτωση επιβεβαίωσης αυτού του ενδεχομένου για το Χρηματιστήριο Αθηνών η διαδρομή θα είναι ανάλογη, μπορεί και καλύτερη σύμφωνα με τα όσα "δείχνουν" τα funds με την στάση τους, εδώ και ενάμιση μήνα.

Ωστόσο σε αναμονή ανακοίνωσης ανάλογων στοιχείων στην Ευρώπη σήμερα οι βραχυπρόθεσμες κινήσεις απαιτούν προσοχή. Με τους long να κερδίζουν και στην χθεσινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη στις 1.093,97 μονάδες ολοταχώς για το 9 στα 9, καθώς η μεταβολή διαμορφώνεται ήδη σε 5,04% στην εβδομάδα.

Συνεδρίαση με χαμηλότερο τζίρο απ' ότι την Δευτέρα αλλά σταθερά μεγαλύτερο των 100 εκατ. και με 22,32 εκατ. να αλλάζουν χέρια μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών. Μάλιστα τα μεγάλα πακέτα σε μετοχές των Jumbo, Eurobank, Alpha BankΑΛΦΑ -0,85%, Mytilineos παραπέμπουν, σύμφωνα με χρηματιστές, σε αλλαγή θέσεων μεταξύ "ισχυρών χεριών" (κατά πάσα βεβαιότητα ξένων). Αναδιανομή σε διψήφια υψηλότερες τιμές- από την αρχή του έτους- με την προσδοκία καταγραφής υπεραξιών (σε υψηλότερες τιμές).

Η Πειραιώς από τις συστημικές τραπεζικές και η Coca Cola HBC από τα blue chips συνέτειναν στην διαμόρφωση του ΔΤΡ στις 852,56 (-1,22%) και του FTSE25 στις 2.652,70 (-0,43%).

Η άνετη επιβεβαίωση των στηρίξεων χρήσιμη για σήμερα στην περίπτωση που συνεχισθεί η αναδιανομή θέσεων, με τις 1.080 μονάδες ένα ικανοποιητικό σημείο αναφοράς. Η ευρύτερη περιοχή των 2.640-2.630 αντίστοιχα για τον FTSE25 συνεκτιμώντας την λήξη ΣΜΕ Φεβρουαρίου, μεθαύριο Παρασκευή. Με μικρό discount, έως 0,50% και 0,43% χαμηλότερα τα 668 ΣΜΕ τρέχουσας σειράς και τα 894 επόμενης.

Στο επίκεντρο οικονομικά αποτελέσματα, διεργασίες και εξελίξεις σε επιχειρηματικό επίπεδο, με την αντιπαράθεση για τη MIG να προσφέρει και εχθές δυνατές συγκινήσεις. Στα 0,217 με 29,94%, τιμή στην οποία αναπροσαρμόζεται και η ΔΠ από Πειραιώς. (0,1688/μτχ).

Επίσης στο επίκεντρο το δεύτερο σερί limit down για τον τίτλο της Attica Bank στα 0,1568 με "βουτιά" 30% και την Κεφαλαιαγορά από κοινού με την ΕΧΑΕ να εξετάζουν την αλλαγή του πλαισίου διαπραγμάτευσης μετοχών εισηγμένων με πολύ περιορισμένη διασπορά. Ζητήματα, που απασχολούν ήδη (και) την χρηματιστηριακή κοινότητα, το πιθανότερο να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές.

Κλάδος-κλειδί παραμένει ο τραπεζικός, μετοχή με τον επιθετικότερο συντελεστή "βήτα" η Πειραιώς αλλά οδηγός η Εθνική.

Blue chips σηματωροί: ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ElvalHalcor, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ με long τάση (σε εβδομάδα) αξιοπρόσεκτο το χθεσινό 2,54% του ΟΛΠ στα 18,54 ευρώ, όπως και η άνετη αποορόφηση της προσφοράς σε Mytilineos- από τα 24,02- Motor Oil-από τα 24,64- AEGEAN- από τα 7,40- και Jumbo-από τα 18,44 ευρώ.

Mid&small caps με ενδιαφέρουσα συμπεριφορά στην χθεσινή συνεδρίαση: Mevaco, Κορδέλλου, ΜΟΤΟ, Lykos, Intralot, BriQ, Ικτίνος.

Οικονομικά μεγέθη, διανομή εσόδων σε μετόχους/επενδυτές στο επίκεντρο, με τον Στέφανο Κοτζαμάνη να εστιάζει στις 6 εισηγμένες, που θα μοιράσουν 632 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία