BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Ανεβάζει στροφές με επιθετική τάση το Χρηματιστήριο

Αφήνει πίσω τις αρχικές πιέσεις κατοχύρωσης των κερδών το Χρηματιστήριο Αθηνών και ανεβάζει ολοένα στροφές με στόχο την κατοχύρωση των 1.230 μονάδων, λαμβάνοντας σημαντικά στηρίγματα κυρίως από μη τραπεζικές μετοχές.

xrimatistirio-3-910x521

130
0

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πλέον κέρδη 1,16% στις 1.235 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 66,4 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 17,2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,05% καταγράφει και ο FTSE 25 στις 3.008 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης διέγραψε τις πρωινές απώλειες και παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος στις 1.001 μονάδες.

Με το βλέμμα στο "χιλιάρικο" των τραπεζών;

Η αγορά αρχικά έδειξε σημάδια της νευρικότητας, καθώς ο τραπεζικός κλάδος βρέθηκε να προσπαθεί να διαχειριστεί τις κατοχυρώσεις των κερδών της προηγούμενης εβδομάδας. Για δεύτερη φορά άλλωστε στις τελευταίες ημέρες οι 1.000 μονάδες του τραπεζικού δείκτη έδειξαν σημάδια δυστοκίας, καθώς είναι και το επίπεδο που ουσιαστικά "γεννήθηκε" στις ανακεφαλαιοποιήσεις του 2016. Και μπορεί σήμερα να έχουν πάρει τη σκυτάλη της ανόδου άλλοι τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά ο τραπεζικός κλάδος δίνει πάντα τον τόνο στην αγορά, ειδικά μετά από τη μεγάλη κίνηση που προηγήθηκε.

Σημαντικό επομένως, είναι ο κλάδος να αποφορτιστεί από την ανοδική κίνηση, καθώς από τον περασμένο Οκτώβριο έως και σήμερα έχουν σημειώσει ένα "άλμα" ανόδου που φτάνει από το +80% της Alpha Bank έως και το +180% της Πειραιώς. Βέβαια, αν και οι τραπεζικές μετοχές έχουν κάνει ένα αξιόλογο ράλι, οι αποτιμήσεις τους φαίνονται ακόμα ελκυστικές δεδομένης και της υπόσχεσης ότι η φετινή χρήση θα περιλαμβάνει μέρισμα, με τα χαρτοφυλάκια να κάνουν τους… υπολογισμούς τους για την αξιοποίηση της ρευστότητάς τους.

Σε επίπεδο Γενικού Δείκτη, όμως, όσο παραμένει η απόσταση ασφαλείας πάνω από τις 1.185 μονάδες, τόσο η τάση είναι επιθετική και ανοδική. Σε εβδομαδιαίο γράφημα, όλα δείχνουν ότι η αγορά έχει ξεκινήσει ένα μεγάλο ταξίδι, όπως έχει επισημάνει και η Fast Finance, με τις 1.400 μονάδες να είναι το πρώτο σημαντικό μεσοπρόθεσμο επίπεδο στόχου. Στον FTSE 25, η επόμενη αντίσταση είναι στις 3.033 μονάδες, με τις 3.100 μονάδες να είναι ο επόμενος στόχος.

Στο ταμπλό

Η Motor Oil και Aegean ηγούνται της ανόδου με κέρδη 5,35% και 3,5% αντίστοιχα, τα ΕΛΠΕ βρίσκονται στο _2,85%, Σαράντης και Jumbo ενισχύονται κατά 2,7%, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ κατά 2,3%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Autohellas και Quest.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή και ΟΛΠ.

Η Τράπεζα Πειραιώς βρίσκεται πέριξ του αμετάβλητου, ενώ οι Eurobank, ΕΤΕ,  Coca Cola και Βιοχάλκο έχουν μικρές απώλειες.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία