Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

H ΕΚΤ θα αντεπιτεθεί αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν νομισματικό πόλεμο

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να αναγκαστεί να αντεπιτεθεί αν οι ηγέτες των ΗΠΑ συνεχίσουν να «κεντρίζουν» τις αγορές συναλλάγματος προκειμένου να περιοριστεί η ισχύς του δολαρίου, προειδοποίησε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ.

H ΕΚΤ θα αντεπιτεθεί αν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν νομισματικό πόλεμο

0
0

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, σε συνέντευξή του στον ιρλανδικό τηλεοπτικό σταθμό RTE, ο κ. Κερέ επανέλαβε τις εκκλήσεις που είχε κάνει προηγουμένως ο πρόεδρος της Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, να «τηρήσουν αυτά που έχουμε συμφωνήσει στα σχετικά φόρα, δηλαδή ότι δεν βάζουμε στο στόχαστρο τις συναλλαγματικές ισοτιμίες».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως η κεντρική τράπεζα θα αναγκαστεί να «απαντήσει» αν οι αμερικανικές κινήσεις αρχίσουν να επηρεάζουν τις πιθανότητες επίτευξης του στόχου που έχει θέσει η ΕΚΤ για τον πληθωρισμό: «Έχουμε δει αρκετή μεταβλητότητα πρόσφατα. Αν αυτού του είδους η μεταβλητότητα οδηγήσει σε αδικαιολόγητη σύσφιξη της νομισματικής μας πολιτικής, θα πρέπει να επανεκτιμήσουμε» τη στάση μας, ανάφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αγορές συναλλάγματος εμφάνισαν σημαντική μεταβλητότητα, μετά τη δήλωση του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν, ότι ο Λευκός Οίκος θα υποδέχονταν θετικά ένα πιο αδύναμο δολάριο, αν και την ακριβώς επόμενη ημέρα ο Ντόναλντ Τραμπ εν μέρει αντέκρουσε αυτόν τον ισχυρισμό.

Πηγή: euro2day.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία