Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ξεκίνησε η έκδοση του 7ετούς ομολόγου από τον ΟΔΔΗΧ

Ο ΟΔΔΗΧ ξεκίνησε την πολυαναμένομενη έκδοση του νέου 7ετούς ομολόγου, ανοίγοντας την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου το βιβλίο προσφορών. Σύμφωνα με πληροφορίες το guidance για το επιτόκιο ξεκίνησε απ' το 3,75%, ενώ δεν διευκρινίζεται το ύψος της έκδοσης.

Tεστ δανεισμού με εξάμηνα έντοκα για 875 εκατ. ευρώ

0
0

Μεταξύ των αναδόχων υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το επιτόκιο της έκδοσης και τη διαμόρφωση των αποδόσεων στη δευτερογενή αγορά. Ωστόσο υπάρχει και μικρή ανησυχία με δεδομένο ότι το κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές δεν έχει ομαλοποιηθεί μετά τις πρόσφατες ισχυρές αναταράξεις που είχαν οδηγήσει εξάλλου στην μετάθεση της έκδοσης που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για την περασμένη Τρίτη.

Τραπεζίτης δήλωνε χθες στο Reuters ότι η Πέμπτη είναι μια καλή μέρα για την έξοδο στις αγορές. «Το παράθυρο είναι ανοιχτό καθώς δεν αναμένονται και σημαντικές μακροοικονομικές ανακοινώσεις», σημείωσε. «Ο EFSF (σ.σ. ο οποίος είδε προσφορές άνω των 14 δισ. για έκδοση 3 δισ. ευρώ) έδειξε ότι δεν υπάρχει έντονη διάχυση από τις μετοχές στα προϊόντα σταθερού εισοδήματος. Τα χθεσινά deals προχώρησαν και δεν βλέπω γιατί θα μπορούσε να συμβεί κάτι διαφορετικό με την Ελλάδα, εάν η τιμολόγηση είναι ορθή».

Σε κάθε περίπτωση πλέον όλα θα φανούν στην τελική διαμόρφωση του επιτοκίου της έκδοσης. Αυτή είναι η πρώτη έκδοση νέου ομολόγου απ' τη χώρα μας απ' το 2014. Ανάδοχοι στην έκδοση είναι οι: Barclays, BNP Paribas, Citigroup, JP Morgan και Nomura.

Η έκδοση όπως περιγράφεται στο ΦΕΚ θα είναι κοινοπρακτική, θα έχει σταθερό επιτόκιο και θα είναι διάρκειας 7 ετών.

Η ονομαστική αξία του κάθε ομολόγου θα είναι 1.000 ευρώ και κατά την ημερομηνία έκδοσής τους θα «πουληθούν» στην τιμή που θα προκύψει από το βιβλίο προσφορών. Για την έκδοση θα δοθεί προμήθεια έως 3 εκατ. ευρώ, η οποία θα παρακρατηθεί από τις προσόδους της έκδοσης.

Πηγή: newmoney.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία