Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

O Κρίστιαν Σέβινγκ στο τιμόνι της Deutsche Bank

O Κρίστιαν Σέβινγκ στο τιμόνι της Deutsche Bank

0
0

O μέχρι πρότινος διευθύνων σύμβουλός της Τζον Κράιαν αντικαταστάθηκε από τον Κρίστιαν Σέβινγκ, αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο (CEO) και πρώην επικεφαλής του βραχίονα λιανικής τραπεζικής και διαχείρισης πλούτου. Επιπλέον, στον βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής από τους δύο συνδιευθυντές, Γκαρθ Ρίτσι και Μάρκους Σενκ, έμεινε μόνο ο πρώτος.

Επίσης, το μέλλον του προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Bank Πάουλ Αχλάιτνερ τίθεται εν αμφιβόλω, ενόψει της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων. Ηταν εκείνος που είχε επιλέξει τον αποχωρήσαντα Κράιαν, ενώ του προσάπτονται και άλλες εσφαλμένες αποφάσεις. Αναλυτές επισημαίνουν ότι με τις αλλαγές προσώπων δεν λύνονται τα θέματα της DB, ενώ ο κ. Αχλάιτνερ έχει μερίδιο ευθύνης για την πορεία της, εφόσον συμμετείχε σε στρατηγικές επιλογές και αλλαγές πλεύσης.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η γερμανική τράπεζα θέτει νέους στόχους. Θα δώσει έμφαση στην εγχώρια αγορά και θα περιορίσει έως έναν βαθμό τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της, τα οποία είχε πολυδιαφημίσει πριν από τρία χρόνια. Τότε, όταν προσέλαβε και τον Βρετανό Τζον Κράιαν, είχε δηλώσει ότι ενδιαφέρεται να δημιουργήσει έναν οργανισμό ανάλογο με αυτόν της παγκόσμιας επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire