Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ενισχυμένη μεταμνημονιακή εποπτεία περιμένει ο Μοσκοβισί

Σίγουρος για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup στις 21 Ιουνίου δηλώνει σε συνέντευξή του σε αστική εφημερίδα, ο Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί....

Στην Αθήνα την επόμενη Παρασκευή ο Πιέρ Μοσκοβισί

0
0

Όπως επισημαίνει, αυτό που θα δώσει την περισσότερη αξιοπιστία στις αγορές είναι μία συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους που θα περιλαμβάνει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα (όπως επέκταση ωριμάνσεων, εξαγορά του χρέους προς το ΔΝΤ και την ΕΚΤ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την επιστροφή των κερδών των κεντρικών τραπεζών ANFA’s και SMP’s).

Ακόμη, εμφανίζεται βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί προληπτική γραμμή πίστωσης, καθώς και ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τις εξελίξεις στην Ιταλία.

Ο Μοσκοβισί προβλέπει ότι η χώρα θα περάσει στο καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μετά τη λήξη του προγράμματος και τονίζει τη σημασία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων.

«Αν δεν είναι αξιόπιστες οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα προβλήματα θα προκύψουν από τις αγορές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως προσθέτει ο Μοσκοβισί «αν η Ελλάδα τηρήσει το δικό της μέρος της συμφωνίας, τότε όλοι οι εταίροι πρέπει να τηρήσουν το δικό τους. Η ελάφρυνση του χρέους πρέπει να περιέχει σημαντικά εμπροσθοβαρή μέτρα που οι αγορές θα κρίνουν ως αξιόπιστα».

Τέλος, καθιστά σαφές ότι «κανένας δεν πιέζει για προληπτική γραμμή, όλοι θέλουν η Ελλάδα να βγει από το πρόγραμμα ως κανονική χώρα, κανένας δεν θέλει ένα τέταρτο πρόγραμμα, όλοι θέλουν, πρώτον ισχυρή εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δεύτερον, ένα δυνατό πακέτο ελάφρυνσης του χρέους και τρίτον μία σημαντική μεταμνημονιακή επιτήρηση. Αν έχουμε όλα τα παραπάνω, τότε η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα με έναν θετικό και αξιόπιστο τρόπο στις αγορές».


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire