Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

H μη περικοπή των συντάξεων στην συνάντηση κυβέρνησης με θεσμούς

Δημοσιονομικά αλλά και μεταρρυθμίσεις περιλαμβάνονται στο «μενού» των πρώτων μεταμνημονιακών διαβουλεύσεων ανάμεσα στο οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής των κλιμακίων των Θεσμών. Η ελληνική πλευρά αναμένεται να «ανοίξει» και το μείζον θέμα της μη περικοπής των συντάξεων από το 2019.

H μη περικοπή των συντάξεων στην συνάντηση κυβέρνησης με θεσμούς

0
0
Από το Hilton η κυβέρνηση επέλεξε να μεταφέρει τις συναντήσεις της κυβέρνησης με τους «θεσμών» στο κτίριο που στεγάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Λεωφόρο Μεσογείων . Η πρώτη συνάντηση κατά την τριήμερη παραμονή των κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Πίτερ Ντόλμαν (ΔΝΤ), Φραντσέσκο Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζιαμαριόλι (ESM) ξεκινά στις 10 το πρωί και είναι προγραμματισμένο να διαρκέσει ως τη 1 το μεσημέρι.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης περιμένει να πάρει μια πρώτη γεύση σχετικά με τις σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δανειστών. Ήδη πάντως οι απεσταλμένοι των δανειστών διαφωνούν για το αν θα πρέπει να δεχτούν να μπουν καν σε κουβέντα για τις περικοπές στις συντάξεις.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ΔΝΤ εμφανίζονται διχασμένοι στο θέμα της «ελαστικότητας» που μπορεί να υπάρχει στην εφαρμογή όλων των συμφωνημένων μέτρων. Το ΔΝΤ φαίνεται να επιμένει στην πιστή εφαρμογή των ψηφισμένων μέτρων, μεταξύ αυτών και της περικοπής των συντάξεων, ενώ η Κομισιόν δηλώνει ότι συζητάει, ανάλογα με την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών, είτε την ακύρωση των μειώσεων στις συντάξεις από το 2019 είτε τουλάχιστον σε πρώτο στάδιο την επιβολή μικρότερων περικοπών από αυτές που έχουν ήδη νομοθετηθεί.

Βέβαια το θέμα των συντάξεων δεν θα είναι το μόνο που θα απασχολήσει τις δύο πλευρές καθώς θα εξετάσουν την πορεία εκτέλεσης του φετινού προϋπολογισμού και τις προβλέψεις για την επόμενη χρονιά ενόψει της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2019.

Οι επικεφαλής των δανειστών θα βάλουν επίσης στο μικροσκόπιο τους την πορεία μείωσης των «κόκκινων» δανείων, τα εργασιακά, τα ενεργειακά, τις ιδιωτικοποιήσεις, την επιλογή των νέων Γενικών Γραμματέων και γενικών διευθυντών των υπουργείων, θέματα Δικαιοσύνης κ.ά.

Πηγή: tovima.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία