BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Το ευρώ με διεθνή ρόλο μπορεί να φρενάρει τις απειλές Τραμπ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να ενισχύσει τον παγκόσμιο ρόλο του ευρώ ως μέρος μιας προσπάθειας να αποφευχθεί η πίεση εκ μέρους του Προέδρου Donald Trump, του οποίου οι ενέργειες στην εξωτερική πολιτική κινούνται όλο και περισσότερο στα όρια με τον διατλαντικό εταίρο του, δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών Josep Borrell.

jozep_Borrel_ΘΕΜΑ_3ο_Οικονομια

Agronews

4
0

Είναι το τελευταίο σημάδι ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες επιδιώκουν να εγκαθιδρύσουν μεγαλύτερη αυτονομία ενόψει των προσπαθειών του Τrump για την αναδιαμόρφωση της παγκόσμιας τάξης. Από τότε που κέρδισε τον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος αμφισβήτησε τη σημασία του Οργανισμού της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ), ακύρωσε μια συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν και είπε, εν μέσω εμπορικού πολέμου, ότι η ΕΕ είναι "εχθρός" των ΗΠΑ

«Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξεπεράσουμε τις αμερικανικές απειλές», δήλωσε ο Borrell σε συνέντευξή του στα γραφεία του στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα. «Είναι ένας άλλος τρόπος για να ασχοληθούμε με κυρώσεις», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην απόφαση του Μαΐου του Trump να εγκαταλείψει τη συμφωνία πυρηνικής ενέργειας με το Ιράν, την οποία η ΕΕ τον πίεσε να διατηρήσει.

Η απόφαση των ΗΠΑ ανάγκασε τις ευρωπαϊκές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Daimler AG και της Total SA, να αποσυρθούν από το Ιράν για να αποφευχθούν κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire και ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χέικο Μάας, έχουν προτείνει οι χώρες της ΕΕ να δημιουργήσουν συστήματα πληρωμών ανεξάρτητα από τις Η.Π.Α. για να παρακάμψουν τους νέους κανονισμούς.

Πηγή: newmoney,bloomberg

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία