BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Αντιδράσεις αγροτών, βιομηχανίας για το τρίτο κύμα δασμών Τραμπ

Κύμα αντιδράσεων στις τάξεις του αγροτικού κόσμου, της βιομηχανίας τροφίμων και του λιανεμπορίου των ΗΠΑ πυροδοτούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ να κλιμακώσει την αντιπαράθεση με την Κίνα επιβάλλοντας νέους δασμούς ύψους 10% σε προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων.

donald-trump-trade-wars-change-mind

Agronews

8
0

 «Η κλμάκωση του εμπορικού πολέμου έχει σοβαρές επιπτώσεις για την αγροτική Αμερική, η οποία ήδη υποφέρει από την αβεβαιότητα, την αναταραχή στις αγορές και τις χαμηλές τιμές των εμπορευμάτων» σχολίασε η Γερουσιαστής, Χάιντι Χάιτκαμπ. Από την πλευρά του ο Κέβιν Μπρέιντι, επικεφαλής εμπορικής Επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων τόνισε: «Κάθε φορά, που επιβάλλονται δασμοί ανησυχώ ότι οι Αμερικανοί θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο πρόεδρος Τραμπ και ο πρόεδρος Σι πρέπει να συνεχίσουν τον διάλογο με στόχο την διασφάλιση ίσων όρων για τους Αμερικανούς βιομηχάνους, αγρότες και εργαζόμενους».

Οι όμιλοι λιανεμπορίου ανησυχούν για την αύξηση του κόστους σε προϊόντα ένδυσης, ηλεκτρονικά είδη και άλλα αγαθά και οι αγρότες φοβούνται τα κινεζικά αντίποινα, ενώ κριτική ασκούν μέλη του Κογκρέσου και των δύο κομμάτων.

Η Εθνική Ομοσπονδία Λιανεμπορίου προειδοποίησε ότι αυξάνονται οι κίνδυνοι για τους Αμερικανούς καταναλωτές και εντείνονται οι πιέσεις στην τσέπη τους, ενώ η Εθνική Ένωση Μεταποιητικών βιομηχανιών υπογράμμισε ότι κανείς δεν μπορεί να βγει κερδισμένος από έναν εμπορικό πόλεμο. «Είναι ώρα για διαπραγματεύσεις, όχι δασμούς» είπε ο επικεφαλής της Ένωσης, Τζέι Τίμονς.

Μη αποτελεσματική χαρακτήρισε την πολιτική των δασμών και η Ένωση Καταναλωτικών Τεχνολογικών Αγαθών, ενώ η αγροτική ένωση σε ανακοίνωσή της διεμήνυσε πως «η εμπορική αντιπαράθεση περιορίζει τη δυνατότητά μας να πουλήσουμε τα προϊόντα μας σε μεγάλες αγορές του εξωτερικού».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία