BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Προειδοποιήσεις για ισχυρό sell-off στις αναδυόμενες αγορές

Μετά τη χθεσινή προειδοποίηση της Capital Economics για νέο ισχυρό sell-off στις αναδυόμενες αγορές και η UBS προχωρά σε ρευστοποιήσεις των θέσεών της στην περιοχή, συστήνοντας αποφυγή των μετοχών στην ευρωζώνη που έχουν έκθεση σε αυτήν.

ubs-bank-

Agronews

12
0

Οι παγκόσμιες εμπορικές διαμάχες είναι πιθανό να επιδεινωθούν προτού βελτιωθούν, όπως σημειώνει, τονίζοντας ότι μειώνει έτσι την έκθεσή της στις αναδυόμενες αγορές. Όπως επισημαίνει, η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές επιβραδύνεται και αυτό έχει σημασία για τις μετοχές της ευρωζώνης τη στιγμή που πάνω από το 50% των εσόδων του δείκτη MSCI Eυρωζώνης παράγονται εκτός της ευρωζώνης, με το 30% αυτών να σημειώνονται στις αναδυόμενες αγορές.

Σε αυτό το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον η UBS μειώνει την έκθεσή της στους δείκτες, τις μετοχές και τους κλάδους οι οποίοι έχουν υψηλή παγκόσμια έκθεση και αυξάνει τη στάση της στις τράπεζες της ευρωζώνης σε "ουδέτερη". Όπως σημειώνει, οι αποτιμήσεις των τραπεζών της περιοχής έχουν γίνει πιο ελκυστικές σε σχέση με τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο τους μετά από την πρόσφατη υποαπόδοσή τους. Επιπλέον, ο κλάδος είναι λιγότερο εκτεθειμένος στο παγκόσμιο εμπόριο από ό,τι οι μετοχές του μη τραπεζικού- χρηματοπιστωτικού κλάδου. Πάντως, τονίζει, το υποτονικό momentum της κερδοφορίας του κλάδου, εμποδίζει την αναβάθμιση της στάσης της σε overweight.

Παράλληλα, η UBS υποβαθμίζει τον κλάδο των "μη απόλυτα αναγκαίων" καταναλωτικών ειδών (consumer discretionary)  σε underweight. Όπως σημειώνει, οι δύο υπο-κλάδοι του, τα αυτοκίνητα και τα είδη πολυτελείας, έχουν μεγάλη έκθεση στις αναδυόμενες αγορές και στις αναταραχές στο παγκόσμιο εμπόριο. Ο κλάδος των αυτοκινήτων μπορεί να σημειώσει ανάκαμψη σε περίπτωση αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων, ωστόσο ο κλάδος των ειδών πολυτελείας είναι ευάλωτος στην επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης και της υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος.

Η UBS ρευστοποιεί τα κέρδη της από τον κλάδο της ενέργειας ο οποίος έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 15% φέτος και διατηρεί στάση μέτριου overweight. Η αύξηση των κερδών ανά μετοχή, η ελκυστική μερισματική απόδοση και οι σταθεροί ισολογισμοί συνεχίζουν να κάνουν τον κλάδο ένα συναρπαστικό επενδυτικό story, όπως επισημαίνει.

Σε επίπεδο χωρών, η UBS αναβαθμίζει τα χρηματιστήρια σε Ιταλία και Ισπανία σε "ουδέτερη" στάση, ενώ υποβαθμίζει τη Γαλλία και τη Γερμανία σε "ουδέτερη στάση". Οι χαμηλές αποτιμήσεις αναμένεται να περιορίσουν το μειονέκτημα του ιταλικού δείκτη σε σχέση με τον δείκτη MSCI της Ευρωζώνης και γι' αυτό αυξάνει τις θέσεις της ρευστοποιώντας παράλληλα τις θέσεις της στις γαλλικές μετοχές. Επίσης, όπως αναφέρει η UBS, οι γερμανικές μετοχές έχουν ιδιαίτερα υψηλή έκθεση στο παγκόσμιο εμπόριο με το 72% των εσόδων του γερμανικού MSCI να παράγονται εκτός Γερμανίας. Τέλος, οι πρόσφατες χαμηλές αποδόσεις της Ισπανίας οδηγούν την UBS να αυξήσει τις θέσεις της δεδομένου του πιο αμυντικού "χαρακτήρα" των ισπανικών μετοχών.

Οι 17 μετοχές τις οποίες η UBS επιλέγει από την περιοχή της ευρωζώνης είναι οι: Airbus Group, ASML, Axa, Commerzbank, CHR, Danone, Engie, Erste Bank, Galp Energia, Grifols SA (B Share),  Moncler, Porsche Automobile Holding. RWE, Siemens, Telefonica, TOTAL και Vinci. Αντίθετα συστήνει ρευστοποιήσεις στις μετοχές των  Deutsche Bank, Kone και Terna.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία