BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Μεταρρυθμίσεις για αντοχή στα σοκ λέει το ΔΝΤ στην Ισπανία

Να συγκρατήσει το χρέος και το έλλειμμά της και να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας ώστε να αντέξει μελλοντικά σοκ, διαμήνυσε το ΔΝΤ στην Ισπανία, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

cristine_lagarde1

Agronews

0
0

 «Σε αυτή τη συγκυρία, είναι κρίσιμης σημασίας να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα της οικονομίας για να αντέξει τα σοκ», ανέφερε το ΔΝΤ στην συμπερασματική του δήλωση στην έκθεση του 2018 για την Ισπανία.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε πτωτικά και συγκεκριμένα στο 2,7% την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη το 2018 στην Ισπανία, συμβαδίζοντας έτσι με τις εκτιμήσεις της σοσιαλιστικής κυβέρνησης, που είχε προβλέψει ανάπτυξη 21,8% από τον Απρίλιο.

 «Δύο τομείς πολιτικής είναι σημαντικοί για αυτόν τον στόχο: η επανεκκίνηση της διαρθρωτικής δημοσιονομικής προσαρμογής και η διατήρηση της ουσίας των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας» που εισήγαγε η προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση”, σύμφωνα με το ΔΝΤ καθώς “τα επίπεδα χρέους έχουν μειωθεί μόνο οριακά ενώ η οικονομία έχει αναπτυχθεί με ισχυρό ρυθμό, καθιστώντας τον στόχο της κυβέρνησης να μειώσει το έλλειμμα στο 1,8% του ΑΕΠ για το 2019 «κρίσιμης σημασίας και κατάλληλο».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία