BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Παρακολουθεί ο ESM τα τεκταινόμενα στις ελληνικές τράπεζες

Στην αποσαφήνιση πως ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, αλλά δεν μετέχει σε καμία προπαρασκευαστική διαδικασία οποιουδήποτε σχεδίου επέμβασης υπέρ των ελληνικών τραπεζών προχώρησε σήμερα από το Λουξεμβούργο εκπρόσωπος του ESM.

esm

9
0

Η διάψευση του ESM αφορά σε δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung με τίτλο «Αναταράξεις στην Ελλάδα – υπό συζήτηση μια Bad Bank».Σε αυτό η εφημερίδα της Φραγκφούρτης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι  «η κατάρρευση στις τιμές των μετοχών οδήγησε σε βιαστικές κινήσεις την αριστερή κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην Αθήνα ελέχθη ότι το υπουργικό συμβούλιο εργάζεται από κοινού με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και την Ελληνική Ένωση Τραπεζών πάνω σε ένα «σχέδιο δράσης» προκειμένου να ελαφρύνουν τις τράπεζες από δάνεια υψηλού ρίσκου. Λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές σε πρώτη φάση. […] Τώρα γίνεται λόγος για μία Bad Bank, στην οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία