BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Τραπεζική ένεση 175 δισ. δολάρια από την κεντρική τράπεζα της Κίνας

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας απελευθέρωσε σχεδόν 175 δισ. δολάρια για να επιτρέψει στις εμπορικές τράπεζες να αυξήσουν τη χορήγηση δανείων και να αποπληρώσουν το βραχυπρόθεσμο δανεισμό τους, στην πιο πρόσφατη προσπάθεια του Πεκίνου να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που επιβραδύνει τους ρυθμούς, καθώς κλιμακώνεται η εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ.

kina

Agronews

11
0

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή, η People’s Bank of China αναφέρει ότι θα μειώσει το ποσό των αποθεματικών που καλούνται να κατέχουν οι εμπορικές τράπεζες, κατά 1%, αρχής γενομένης από τις 15 Οκτωβρίου.

Η κίνηση έρχεται καθώς οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει δασμούς 250 δισ. δολαρίων σε κινεζικά αγαθά και έχουν υποσχεθεί την επιβολή επιπλέον φόρων εισαγωγής σε προϊόντα 257 δισ. δολαρίων.

Οι Κινέζοι ηγέτες είναι πρόθυμοι να αφήσουν πίσω τους κάθε ενδεχόμενη οικονομική επίδραση από την εμπορική διαφωνία και να τονώσουν την εμπιστοσύνη στο χρηματιστήριο, αναφέρουν οι οικονομολόγοι.

Η κεντρική τράπεζα τόνισε πως η μείωση των απαιτήσεων για το αποθεματικό των τραπεζών στο 14,5% από το 15,5%, θα απελευθερώσει 1,2 τρισ. γουάν (174,72 δισ. δολάρια) συνολικά. Από αυτά, τα 450 δισ. γουάν (65,62 δισ. δολάρια) θα διατεθούν από τις τράπεζες για την αποπληρωμή των βραχυπρόθεσμων χρεών που λήγουν αυτό το μήνα και τα 750 δισ. γουάν θα απελευθερωθούν στην αγορά.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία