BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

«Κόκκινη κάρτα» στον προϋπολογισμό της Ιταλίας από την Κομισιόν;

Δεν ευθυγραμμίζεται με τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο προϋπολογισμός της Ιταλίας, έκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως μετέδωσε το γερμανικό περιοδικό Spiegel, με τον επίτροπο Έντινγκερ να δηλώνει αμέσως μετά για παρερμηνεία των δηλώσεων του.

agalma

Agronews

10
0

Από την άλλη πλευρά σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού αναφέρει ότι η επιστολή του Ευρωπαίου Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί που θα ενημερώνει την ιταλική κυβέρνηση για την απόφαση της Κομισιόν θα φτάσει στη Ρώμη την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Προσωπικές απόψεις του κι όχι απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε ο Γερμανός επίτροπος Γκίντερ Έντινγκερ τις δηλώσεις του όπου φαίνεται να προαναγγέλλει επίσημη απόρριψη του προσχεδίου του προϋπολογισμού της Ιταλίας από τις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ο κ. Έντινγκερ δήλωσε πως η Επιτροπή θα απορρίψει τις ιταλικές προτάσεις για το έλλειμμα του 2019, με το έντυπο να προσθέτει πως με η σχετική επιστολή θα σταλεί στην Ρώμη από τον επίτροπο Οικονομικών Μοσκοβισί έως την Παρασκευή.

Ωστόσο, σε ανάρτησή του στο Twitter ο κ. Έντινγκερ υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύτηκαν κι ότι πρόκειται απλώς για την προσωπική του εκτίμηση με βάση τα στοιχεία που έχει υποβάλει η Ιταλία. «ΔΕΝ είπε πως υπάρχει απόφαση της Κομισιόν για την Ιταλία, ούτε ότι θα σταλεί επιστολή την Πέμπτη [ή την] Παρασκευή», έγραψε.

Τυχόν απόρριψη του ιταλικού προσχεδίου να σημαίνει κλιμάκωση της κόντρας ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, με επακόλουθες συνέπειες στις αγορές.

Το δημοσίευμα σε κάθε περίπτωση έτυχε αιχμηρής απάντησης από τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επαναβεβαίωσε πως η Ρώμη δεν αλλάξει τις προβλέψεις της για τα ελλείμματα της επόμενης τριετίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία