BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Αρνητικό κλίμα στις ευρωαγορές από το «όχι» Ρώμης σε Βρυξέλλες

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη 14 NΝοεμβρίου με τον ιταλικό FTSE MIB να καταγράφει μεγάλες απώλειες μετά την άρνηση της Ρώμης να υποβάλλει στις Βρυξέλλες αναθεωρημένο σχέδιο του προϋπολογισμού.

italy_economy

Agronews

9
0

Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, Κίνημα "Πέντε Αστέρια" και Λέγκα, διατήρησαν τον στόχο του ελλείμματος για το 2019 στο 2,4% του ΑΕΠ, παρά την προηγούμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να απορρίψει το σχέδιο του προϋπολογισμού. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Κομισιόν απαίτησε από χώρα της Ευρωζώνης να προχωρήσει σε αναθεώρηση του σχεδίου προϋπολογισμού.

Διατηρώντας αμετάβλητους τους στόχους για το έλλειμμα η ιταλική κυβέρνηση επιστρέφει την μπάλα στο γήπεδο της Κομισιόν, η οποία θα πρέπει να αποφασίσει τώρα εάν θα δρομολογήσει τη διαδικασία για την επιβολή προστίμων πολλών δισεκατομμυρίων. Ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει βουτιά 1,6% στις αρχικές συναλλαγές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,8% στις 361,48 μονάδες.

Ο γερμανικός δείκτης DAX χάνει 0,85% στις 11.375,62 μονάδες μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για το ΑΕΠ.

Ειδικότερα, το γερμανικό ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 0,2% το γ΄ τρίμηνο όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Η πτώση της παραγωγής στα οχήματα και τα ανταλλακτικά ξεπέρασε το 7% το γ΄ τρίμηνο από το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,9% στις 5.053,04 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,6% στις 7.010,24 μονάδες στον απόηχο της είδησης ότι Λονδίνο και Βρυξέλλες κατέληξαν σε τεχνική συμφωνία για το Brexit.

Το κλίμα την Τετάρτη στις αγορές επιβαρύνει και η χθεσινή βουτιά των τιμών του αργού σε ποσοστό άνω του 7% στη Νέα Υόρκη. Το αμερικανικό αργό συμπλήρωσε χθες 12 διαδοχικές αρνητικές συνεδριάσεις που αποτελεί το μεγαλύτερο πτωτικό σερί στην ιστορία του.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία