BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Με το βλέμμα στις σχέση ΕΕ με Ηνωμένο Βασίλειο οι αγορές

Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Δευτέρας εν μέσω αβεβαιότητας για τη μελλοντική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράθυρο μη εξόδου για τη Βρετανία

Agronews

6
0

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,52% στις 359,57 μονάδες.

Οι επενδυτές αναμένεται να κινηθούν επιφυλακτικά αυτή την εβδομάδα καθώς η αναστάτωση γύρω από το Brexit δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Την περασμένη εβδομάδα, η βρετανική στερλίνα γνώρισε ραγδαίες απώλειες καθώς μια σειρά παραιτήσεων υπουργών έθεσε υπό αμφισβήτηση τη βιωσιμότητα της βρετανικής κυβέρνησης και το μέλλον μιας συμφωνίας για την ομαλή έξοδο από την ΕΕ.

Το Σαββατοκύριακο η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε στο Sky News ότι μια αλλαγή στην ηγεσία της Βρετανίας θα κατάφερνε μόνο να καθυστερήσει τη διαδικασία.

Στο ταμπλό, ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,55% στις 11.404 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,6% στις 5.055 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει άνοδο 0,51% στις 7.047 μονάδες.

Στην Ισπανία ο IBEX 35 καταγράφει άνοδο 0,68%, ενώ στην Ιταλία ο FTSAE MIB βρίσκεται στο +1,04%. Στην Πορτογαλία ο PSI 20 κερδίζει 0,53%.

Σε διεθνές επίπεδο, οι αγορές παρακολουθούν στενά τις σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας, με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει την Παρασκευή ότι η Κίνα "επιθυμεί συμφωνία" με τις ΗΠΑ σε ό,τι αφορά το εμπόριο. Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου είπαν ότι δεν πρέπει να βγουν σημαντικά συμπεράσματα από το σχόλιο, αφού δεν υπάρχει ακόμη ένδειξη συμφωνίας.

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία