BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Ανταγωνιστική κλάση τα μετρητά έναντι μετοχών λέει η Goldman Sachs

Οι επενδυτές μετοχών βίωσαν ένα σπουδαίο ράλι τα τελευταία χρόνια, αλλά με τη ρευστότητα να προσφέρει τώρα θετικές προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό αποδόσεις, μπορεί να είναι συνετό να κάνουν ένα βήμα πίσω στην ανάληψη ρίσκου, σύμφωνα με την Goldman Sachs Group.

goldmansachs_market_2

Agronews

0
0

«Οι επενδυτές μικτών χαρτοφυλακίων θα πρέπει να διατηρήσουν την έκθεση στις μετοχές αλλά να αυξήσουν τις τοποθετήσεις τους σε ρευστότητα», σημειώνουν στρατηγικοί αναλυτές της Goldman με επικεφαλής τον David Kostin σε report με ημερομηνία 19 Δεκεμβρίου. «Τα μετρητά αντιπροσωπεύουν μια ανταγωνιστική κλάση παγίων έναντι των μετοχών για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια».

Η πρόταση αντικατοπτρίζει την επίδραση της αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve που έχει οδηγήσει τις αποδόσεις των money-market funds ακρετά πάνω από 2% -ξεπερνώντας το ρυθμό του πληθωρισμού. Με την Fed να αναμένεται να αυξήσει το βασικό της επιτόκιο κατά επιπλέον 0,25% τον επόμενο μήνα και με περαιτέρω κινήσεις να αναμένονται το 2019, τα μετρητά μπορεί να γίνουν ακόμη πιο ελκυστικά.

Όσο για τις μετοχές, οι επενδυτές πρέπει να "γείρουν" τα χαρτοφυλάκιά τους προς πιο αμυντικούς κλάδους όπως οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, γράφουν οι αναλυτές της Goldman. Προβλέπουν ότι ο S&P 500 θα παράγει μια «ήπια μονοψήφια απόλυτη απόδοση» το επόμενο έτος καθώς τα εύρωστα κέρδη και οικονομική ανάπτυξη που καταγράφηκαν το 2018 «κόβουν ταχύτητα».

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία