BACK TO
TOP
Μακροοικονομικά

Προς άγραν επενδυτών το οικονομικό επιτελείο στην Νέα Υόρκη

Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού η κυβέρνηση, με βασικό εκπρόσωπο τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο, επιδιώκει την προβολή της Ελλάδας με αφορμή το συνέδριο του Capital Link και αναζητά επενδυτές, δεσμευόμενη για μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και δημοσιονομική προσαρμογή.

NYC

Agronews

8
0

Στην Αθήνα πάντως (στην οποία παρέμεινε τελικά ο επίσης καλεσμένος αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Γ. Χουλιαράκης) τα φώτα έχουν στραφεί… αλλού: στο μέρισμα και στο υπόλοιπο πακέτο έκτακτων "παροχών" που δρομολογούνται μέσα από τα νομοσχέδια που ψηφίζονται τις επόμενες ημέρες.

Πάντως, οι επαφές που θα γίνουν σήμερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού έχουν ειδικό ενδιαφέρον για τα επόμενα βήματα που θα κάνει η Ελλάδα στο δρόμο προς τις αγορές (μετέχει και ο ΟΔΔΗΧ που ολοκληρώνει όπως ανέφερε ο ΥΠΟΙΚ το σχεδιασμό για το 2019) και λόγω των επαφών που έχουν προαναγγελθεί με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών..

Ενδιαφέρον θα έχουν όμως και τα "μηνύματα" που θα λάβουν οι εκπρόσωποι της Ελλάδας από την αγορά. Από κυβερνητικής πλευράς μετέχει και η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, ενώ πολυπληθής είναι η παρουσία εκπροσώπων των τραπεζών και μεγάλων ελληνικών επιχειρήσεων. 

Παρόντες όμως θα είναι και οι θεσμοί: ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο και της ΕΚΤ, Φραντσέσκο Ντρούντι.

Έτσι, δημιουργείται άλλη μία ευκαιρία για διαβουλεύσεις αναφορικά με την διαπραγμάτευση που ξεκινά επισήμως τις επόμενες εβδομάδες (πιθανότατα στις 21/1) και οργανώθηκε με την κάθοδο του εκπροσώπου της Κομισιόν στην Αθήνα.

Άλλωστε, οι εκθέσεις που ετοιμάζουν οι θεσμοί για την Ελλάδα στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης (με τις πολιτικές αποφάσεις να αναμένονται στις 11/3) είναι εξαιρετικά σημαντικές για τις αγορές και για τους επενδυτές.

Οι ανησυχίες των αγορών και των επενδυτών είναι κοινές με αυτές των δανειστών. Περιμένουν απαντήσεις για την "κοιλιά" στο μεταρρυθμιστικό έργο που είναι εμφανής σε πολλά πεδία και για τον κίνδυνο να ενταθεί το πρόβλημα λόγω των εκλογών, όπως και η παροχολογία.

Στο επίκεντρο των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα βρίσκονται οι τράπεζες, οι ιδιωτικοποιήσεις, το δημόσιο, η αποπληρωμή των οφειλών προς ιδιώτες, η ενίσχυση της ΑΑΔΕ, αλλά και οι τομές στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις αγορές που προς το παρόν επηρεάζουν το επιχειρηματικό περιβάλλον. 

Πηγή: capital.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία